Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Om någon uttalar sig kritiskt i media är det läktaren som gäller"

Foto: Bildbyrån.

Kevin Stuhr Ellegaard sågade Elfsborgs spelsystem.
Nu sätter ersättaren Janne Mian upp hårda regler.
- Om någon uttalar sig kritiskt i media framöver är det läktaren som gäller, säger han till Borås Tidning.
- Det tycker jag är helt rätt, säger Stuhr Ellegaard till Fotbollskanalen.

Det var efter överkörningen mot Malmö som det kokade över för Elfsborgs målvakt Kevin Stuhr Ellegaard. När han ombads beskriva lagets insats plockade han fram den stora motorsågen.

- Helt ärligt tycker jag vårt system är fel i dag. Vi kommer inte in i press, vi är vilsna där ute. Det är inte så att vi saknar hjärta eller mod, men det är svårt när man inte ska göra det man vanligtvis står för. Vi har ett spel vi vill spela, men det blev ändrat i dag. Taktiskt var vi helt fel. Helt, helt fel, sa han till Aftonbladet.

På onsdagen fick Magnus Haglund sparken och hans ersättare, den tidigare assisterande tränaren Janne Mian är tydlig med att han inte vill se liknande uttalande i media igen.

- Det (kritiken) är mellan honom och Magnus, men om någon uttalar sig kritiskt i media framöver är det läktaren som gäller, det är tydliga regler. Det är inte meningen att spelarna ska driva föreningen, säger han till Borås Tidning.

- Ingen spelare ska känna sig säker på sin plats. Det gäller att visa att man vill spela.

Stuhr Ellegaard stöttar förhållningssättet och menar att han eller någon annan spelare inte borde kritisera spelsättet utåt.

- Det tycker jag är helt rätt. Men för mig kanske det varit en lite längre frustration än bara i Malmö. Det kanske blev för mycket, säger han till Fotbollskanalen.

- För mig var det väldigt känslosamt att tappa matchen som vi gjorde. Det fanns en anledning till att vi inte vi inte visade upp det bästa.

Mot vem riktade sig kritiken efter Malmö?
- Om jag har en tränare som har tagit upp ett systembyte med spelarrådet eller kaptenen så är det inga problem, men det här var ett beslut han (Magnus Haglund) tog själv och jag höll inte med.

Ellegaard stöttar också beslutet att byta tränare.

- Det är aldrig roligt när en tränare får sparken. Men det kändes som att det var nödvändigt. Vi spelare behövde kanske en ny röst.

Dansken är också tydlig med att det är spelarna som bär det största ansvaret kring det faktum att Elfsborg gjort en långt ifrån bra säsong.

- Helt klart är att det stora ansvaret ligger på spelarna. Nu handlar det om att visa upp oss för den här fantastiska fotbollsföreningen.

Publicerad 2017-09-27 kl 11:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons