Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
47v

Omarsson hyllas efter nya succén: "Målet var klass"

Foto: SCANPIX

Försök igen

Matchhjälte mot AIK.
Elias Omarsson, 21, fortsätter leverera i IFK Göteborg.
- Målet i dag var klass, berömmer sportchef Mats Gren.

Efter en tung tid i Vålerenga har Elias Omarsson fått ordentligt fart på karriären i IFK Göteborg. I måndagens toppmöte med AIK gjorde han matchens enda mål. Det kom i matchminut 26. Emil Salomonsson spelade in från högerkanten, Omarsson tog emot, vände runt och placerade bollen intill den bortre stolpen. Hans femte mål på de åtta senaste allsvenska matcherna.

- Jag spelade inte mycket i Norge. Här har jag fått fortroende av tränaren och mår bra. Jag jobbar hårt på träningarna och försöker göra mitt bästa, säger han.

Anfallaren är bara inlånad till IFK Göteborg. Det finns dock en köpoption inbakad i avtalet som gör det möjligt för Blåvitt att plocka över honom på permanent basis. 

- Jag försöker inte tänka på framtiden under säsongen. Min agent och IFK diskuterar. Vi får se hur det blir, säger Omarsson som, precis som tidigare, är tydlig med att han vill stanna.

- Ja, jag vill stanna. Det är en fin klubb, säger han.

Sportchef Mats Gren om summan i köpoptionen:

- Den är överkomlig. Jag gör aldrig en klausul om jag tycker att det är en vansinnig summa från början. Vi måste ha en chans att ta honom.

Vad säger du om hans utveckling?
- Han gör mycket rätt. Löper kopiöst. River stora hål i försvaret. Sedan har han blivit lite lugnare med bollen än vad han var i början. Sedan finns det fortfarande saker att jobba på, men han är ju ung.

Under stormötet på Gamla Ullevi satt mängder av scouter och representater från olika klubbar på läktaren. 69 stycken enligt Mats Gren. De flesta höll nog ögonen på AIK:s guldklimp Alexander Isak. Han hade dock inte en av sina bättre kvällar.

- Han (Elias Omarsson) var bättre än Isak i dag. Om man sitter så krasst och tittar på det. Isak såg man ju knappt till i dag, säger Mats Gren.

Är du rädd att ni ska få konkurrens om Omarsson? Eller hur är köpoption utformad?
- Gentemot Vålerenga har vi förköpsrätt. Men sedan måste ju spelaren vilja också.

Se Omarssons vackra mål mot AIK i spelaren ovan.

Publicerad 2016-10-24 kl 22:26
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER