Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Omotoyossi aktuell direkt mot Elfsborg

Allsvenskan

Razak Omotoyossi blev spelklar för Gais på torsdagskvällen. Och Gaisledningen bekräftar nu att han är redo för debut mot Elfsborg.

- Han är bra tränad och fysiskt är han i skick men han saknar matchtempo. Det är inte troligt att han kan spela 90 minuter nu omedelbart, säger sportchefen Mats Persson till FotbollDirekt.se.

I en dryg månads tid har Omotoyossi varit på Gaisgården och tränat men har inte fått tillåtelse att spela. På tordagskvällen kom dock klartecken från alla berörda instanser och Omotoyossi går direkt in i laget mot Elfsborg på fredagskvällen.

- Han har ju tränat i en månad med oss men det är upp till tränaren att besluta hur mycket han får spela redan nu.

I Alvaro Santos skadefrånvaro skulle Wanderson kunna få en ny lekkamrat men det råder ändå viss osäkerhet kring Omotoyossis förmåga att gå in och leverera direkt. Det är en sak att vara med på tvåmål på träning och en helt annan sak att spela match. Mats Persson väljer därför än så länge att ligga klädsamt lågt när det gäller Omotoyossi.

ANNONS
- Han har ju inte spelat match på länge men han har tränat bra som sagt.

Vad förväntar ni er av honom på sikt?
- Att han är en spelare som gör mål och som bidrar till att laget gör mål.

Persson menar också att det blir lättare för Omotoyossi att komma in i laget med tanke på den fina starten. Han behöver inte ha samma press på sig att komma in som en frälsare om Gais hade varit ett lag i botten av tabellen.
- Det är såklart lättare för alla att spela i ett lag som har medgång för tillfället. 

Publicerad 2011-04-29 kl 14:56
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto