Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ondrejkas passning till Blåvitt-fansen efter målgesten i cupkvarten: "Kommer komma något bättre"

Allsvenskan

BORÅS. I cupkvartsfinalen blev Jacob Ondrejka matchhjälte och firade med att hyscha Blåvitts supportrar.
I morgon möts IF Elfsborg och IFK Göteborg igen.
- Jag hoppas att man får sänka dem i morgon också, säger Ondrejka till Fotbollskanalen. 

1:06
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Ondrejkas mål mot Blåvitt i cupen ovan.

Jacob Ondrejka, 19, har i år fått sitt allsvenska genombrott hos Elfsborg och har sakta men säkert börjat prenumerera på en startplats i Boråslaget. Insatserna har väckt både uppmärksamhet och intresse från utländska klubbar. 

I dagarna rapporterade utländska medier om att turkiska storklubben Besiktas är nära att värva Ondrejka, och att Elfsborg accepterat en övergångssumma på motsvarande 26 miljoner kronor. Uppgifter som senare dementerades av 19-åringens agent Martin Klette. 

- Någon diskussion pågår ej mellan klubbarna, sa Klette till SVT Sport.

Nu kommenterar Jacob Ondrejka själv flyttryktena:

ANNONS

- Det är ingenting som jag lägger något fokus på. Det får jag ta efter säsongen eller om det blir nu i sommar, om det skulle bli något aktuellt. Men jag är kvar i Elfsborg och jag trivs här. Sedan får man alltid utvärdera senare om det kommer något som är konkret och lockande, säger Ondrejka.

Finns det några diskussioner rörande en eventuell flytt?
- Det har jag faktiskt inte så bra koll på. 

Men inget konkret i dagsläget?
- Inget jag kan kommentera, faktiskt. Jag vet inte riktigt. 

I morgon väntar den nionde omgången för Elfsborg i allsvenskan när IFK Göteborg gästar. I senaste mötet lagen emellan, i cupkvartsfinalen, stod Jacob Ondrejka för matchens enda mål när han sköt Elfsborg vidare till semifinal. Efter målet firade han genom att springa mot de tillresta Blåvitt-supportrarna och hyscha dem

ANNONS

- Man minns ju att jag gjorde mål och sänkte dem. Det var en skön känsla. Jag hoppas att man får göra det i morgon igen, säger han. 

Och upprepa målgesten?
- Det kommer nog något bättre i så fall, om man gör mål. Nej, jag ska inte säga så, men man vill alltid göra mål. Sedan får man se vad det blir för målgest. Det är en sak som kommer per automatik och ingenting som man planerar. 

Både 2020 och 2021 har Elfsborg slutat före IFK Göteborg i tabellen. Ondrejka menar att man går in som favoriter till morgondagens match och numera är storebror i väst. 

- Absolut. Vi har gjort det bra och vi krigar på i det vi gör. Gör vi det bra så blir det bra. Vi vill alltid vara bättre än Blåvitt, så vi får väl se i morgon. 

Vad säger du om Blåvitts start på säsongen?
- Jag har inte så bra koll på dem, jag tror inte att jag har kollat en enda match i år. Kan ha varit någon match, men det är ingenting som jag lägger så stort fokus på. Vi har kollat på dem på nu och analyserat vad vi ska göra. Sedan gör vi det bra och vinner. 

ANNONS

IF Elfsborg har självt blandat och gett. Storvinster i 6-0 mot Degerfors och 4-1 mot Sundsvall har följts upp med en rad tunga förluster. I senaste matchen, mot Sirius, föll man med 2-0 och placerar sig just nu tia i tabellen - på samma poängantal som IFK Göteborg. 

- Vi har väl varit lite fram och tillbaka i matcher med vinster och förluster. Vi förlorade ju senast, så jag hoppas att vi kan vända på det och vinna de kommande två matcherna (innan sommaruppehållet). Vi ska ut och göra det vi är bra på. Fortsätta att bygga på det, då blir det en bra match, säger Jacob Ondrejka.

Publicerad 2022-05-21 kl 13:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto