Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Optimism inför Stockholmsderbyt

Nästan 30 000 personer väntas till Råsunda på måndag. För Djurgårdens fans handlar det om överlevnad, för AIK:s om att befästa positionen i toppen.

Mycket står på spel i fotbollssäsongens sista Stockholmsderby.

Båda lagen kommer in i derbyt med stärkt självförtroende. Djurgården vände den negativa trenden och tog den första segern på fem omgångar mot Trelleborg, 4-3, och jagar nu säker mark ovanför kvalstrecket.

AIK å sin sida jagar femte raka segern och kan befästa positionen i den allsvenska tabelltoppen.

- AIK har gjort det väldigt bra trots att de har blivit av med två riktigt skickliga spelare, vilket ju i och för sig är skönt för oss. Det här derbyt kommer lägligt för vår del. Det kan vara skönt att gå ut och bara släppa loss, säger Djurgårdens manager Magnus Perhsson, som på fredagen satte frågetecken framför Mattias Jonson, Joel Riddez och Johan Oremos deltagande.

AIK:s tränare Andreas Alm kan däremot räkna med full trupp, sedan Per Karlsson och Kenny Pavey nu är tillbaka i full träning.

- Att gå in i ett derby med det flytet vi har är bara motiverande. För vår del börjar placeringsmatcherna efter Djurgårdsmatchen, när vi möter Malmö, Gais och Häcken. Det är tre lag som jagar oss, säger Alm.

TT

Publicerad 2011-09-16 kl 19:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons