POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Optimism trots utspelning: “Samma sport vi håller på med”

AIK stack ut hakan inför matchen mot CSKA Moskva - och bilden av en motståndare som går att rubba är intakt trots torsken på Råsunda.
- Det är fortfarande möjligt att vända på det här, säger Martin Lorentzson.

AIK var redan efter lottningen utdömda av expertis – CSKA Moskva pekades ut som värsta tänkbara lotten, en kandidat till att vinna hela Europa League. Men i AIK-lägret visade man stark optimism inför dubbelmötet, där andretränaren Nebojsa Novakovic bland annat sa att “vi möter inte Messi”. Efter 0-1 på Råsunda är bilden av ett lag som är möjligt att rubba intakt och .

- Det är svårt att säga hur pass bra de är i förhållande till andra lag. Visst, bra fotbollslag, inget snack, de kan trilla boll. Men vi såg ändå att det inte är några övermänniskor, säger Martin Lorentzson till FotbollDirekt.se.

Efter en stark första halvtimme varvade CSKA upp och AIK fick allt mindre boll och ordnat spel. I andra halvlek tog CSKA över mer och mer och hade bud på mer än 1-0. Det var i början av matchen som man skulle fått hål på dem, menar Lorentzson.

- Det kändes som att vi kunde ha gjort mer av de “nästan-lägen” vi fick i början av matchen. Det var kanske inga rejäla målchanser men omställningslägen där vi hade möjligheter. Tyvärr är vi lite ovän med bollen i de lägena och det rinner ut i sanden. Det är sådant vi måste ta till vara på.

Att matchen är vid liv tycker inte AIK-backen att det är något snack om.

- Vi kan absolut få hål på dem där borta och då är det match igen. Det känns absolut möjligt. Det är trots allt samma sport vi håller på med. Det är mycket som måste stämma och vi måste ha lite tur, men en frispark, en hörna som hamnar rätt i straffområdet och vi kan få in en boll.

Kan man så här efteråt känna sig stolt över insatsen trots förlust?

- Nej, det vet jag inte. Det är klart att det här är ett jättebra lag men vi gick in med inställningen att vinna och få med oss ett bra resultat dit. Nu är det fortfarande match, men när man förlorar kan man inte vara nöjd.

Publicerad 2012-08-23 kl 22:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå