Örebro tar semester som serietrea

Örebro går in i VM-uppehållet som serietrea efter säkra 2-0 mot Trelleborg. En match som ÖSK kontrollerade från start.

Örebro behövde inte förta sig allt för mycket för att spela hem tre nya poäng. Trelleborg var märkbart bleka och kändes framförallt uddlösa offensivt.
ÖSK kontrollerade händelserna från start och efter 22 minuter kunde Roni Porokara nicka in ledningsmålet. Tio minuter senare slog Samuel Wowoah ett frisparksinlägg från höger som studsade förbi alla, inklusive en passiv Victor Noring i Trelleborgsmålet och 2-0 i halvtid.

– Jag försöker väl pricka någon spelare, men finns ingen som touchar bollen finns ju möjlighet att den går in, sade Wowoah till PPV om sitt 2-0 mål och fortsatte:

– Vi kontrollerar matchen.

Trelleborg ryckte upp sig något i andra halvlek men lyckades trots det inte få till något avslut på mål och skåningarna befäster jumboplatsen i tabellen. Trelleborgs lagkapten Dennis Melander försökte sätta ord på situationen:

– Det har nog lite med självförtroende att göra. Det är lite kört i botten, sade han till PPV.

Örebro hade bud på fler mål i andra halvlek med siffrorna stannade vid 2-0.
I och med segern tar ÖSK sommarledighet som serietrea. Imponerande och säkerligen överraskande för många men inte för tränaren Sixten Boström. På PPV fråga om han var överraskad över sitt lags tabellposition svarade han kort: