Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Örebro tvingas betala poliser: "Konstigt att samma regler inte gäller för alla"

Allsvenskan

Polisen i Örebro tolkar reglerna för vem som ska stå för betalningen i samband med polisiära insatser vid allsvenska fotbollsmatcher på ett annat sätt än kollegorna i Stockholm.

Det betyder att Örebro SK får ökade kostnader i samband med fredagens hemmamatch mot Syrianska.

-Lite konstigt att inte samma regler gäller för alla, säger Örebros ordförande Björn Åqvist om beslutet som innebär att klubben får ta en del av kostnaden för tjugo poliser.

I början av nästa vecka är det meningen att Rikspolisstyrelsen ska besluta om riktlinjer för vem som ska betala polisens kostnader i samband med bevakning av allsvenska matcher.

Djurgården slapp betala kostnaderna för derbyt mot AIK i premiäromgången, men Örebro SK ser ut att få betala notan för matchen mot Syrianska. Allt sedan polismyndigheten i Örebro valt en annan tolkning än kollegorna i Stockholm.

ANNONS

-Polisen måste få tid att komma fram med vettiga regler. Vi som är bolagiserade ska betala, ändå betalar vi moms och skatt på vinster. Föreningar som inte betalar skatt kanske slipper betala och det känns lite fel.

Till fredagens match mellan Örebro och Syrianska var tjugo poliser kommenderade, men hur stor notan blir vet inte Åqvist.

-Vi ska betala en begränsad del vad jag förstår. Men vi har ingen aning om hur mycket det blir.

-Det viktigaste för framtiden är ändå att vi och polisen kan samarbeta för att säkerheten runt arenorna fungerar. Om vi då måste betala en del måste vi vara beredda att ta det.

TT

Publicerad 2011-04-08 kl 20:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto