Örebro vände svit

Efter tre raka förluster tog Örebro tre poäng igen, vann 2-1 hemma mot Halmstad.
Hemmamålen prickades in av finske landslagsmannen Roni Porokara som tog stolparna till hjälp båda gångerna.

Det krävdes en feldömd straff för att den relativt betydelselösa matchen mellan Örebro och Halmstad skulle tända till. Efter en halvtimmes ganska trist underhållnig föll Halmstads Marcus Olsson mycket lätt i Örebros straffområde och domaren Sven-Martin Åkesson pekade på straffpunkten. Ett felaktigt domslut enligt tv-bilderna. Örebro-backen Michael Almebäck rörde aldrig Olsson. Emir Kujovic satte säkert staffen.

Örebros Roni Porokara såg på egen hand till att straffmålet inte innebar några gratispoäng till hallänningarna. Fyra minuter efter Halmstads ledningsmål kvitterade han och bröt Örebros 400 minuter långa måltorka.

Porokaras högerskott träffade stolpen men studsade på HBK-målvakten Magnus Bahnes högeraxel och in i mål.

-Det har jag inte varit med om tidigare. Men det blev mål och det var det viktigaste för oss, sade Porokara och log nöjt.

Porokara var inte nöjd med det, han gjorde också sitt andra och säsongens femte mål tidigt i andra halvlek. Efter fint förarbete av Alejandro Bedoya drog han till med vänstern och bollen hittade in i mål, via stolpen.

-Skottet var bra, tyckte finländaren.

Det faktum att Örebro hade spelat 400 minuter utan att göra mål innan han gjorde sitt första för kvällen ville Porokara inte prata om. Inte heller att Örebro förlorat tre raka matcher innan Halmstads-matchen.

-Det är sånt som har varit, inget att prata om efter denna match. Vi sade till varandra innan matchen att vi skulle glömma det som varit och göra en bra avslutning av serien. Första halvlek var väl inte så bra men i andra halvlek tyckte jag vi hade bra kontroll, sade Porokara.

Halmstad hade en jättechans att kvittera i slutet men John Alvbåde gjorde en av säsongens svettigaste räddningar på Michael Görlitz skott.

I nästa omgång hamnar Örebro mer i centrum. Närkingarna möter AIK borta och kan vara med och påverka allsvenskans utgång.