IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Över 3 000 tillresta Bajen-supportrar, som upptog en hel kortsida på Behrn Arena, fick alltså se när Hammarby tog en poäng borta mot Örebro på Valborgsmässoafton. Nykomlingen Hammarby har därmed inlett allsvenskan med 11 poäng efter sex omgångar. Samtidigt är ÖSK fortfarande sist i allsvenskan med två poäng och fyra gjorda mål, vilket är klubbens sämsta start sedan 1996.

Men ÖSK-tränaren Alexander Axén var trots allt optimistisk.

- Det känns som att vi är på rätt spår nu. Även om vi behöver en seger så måste man se till prestationen.

Det var Örebro som började bäst på ett regnigt Behrn Arena. Efter en kvart kom också utdelningen då ÖSK-försvararen Logi Valgardsson skickade in en boll i straffområdet till veteranen Patrik Haginge som i sin tur tryckte in matchens första mål vid Johannes Hopf bortre stolpe. En skön start för ÖSK och inte minst Patrik Haginge som gjorde sin första allsvenska match från start, då han ersatte avstängde Daniel Björnquist.

- Jag är supernöjd med vår första halvlek. Jag tycker faktiskt att vi skulle haft ledningen i paus. Daniel Gustavsson borde gjort mål på någon av chanserna då, sade Axén.

Men efter 43 minuter kvitterade Hammarbys försvarare Mats Solheim när han nickade in 1-1 på Kennedy Bakircioglüs utmärkta hörna.

Bakircioglü, som inlett allsvenskan strålande med tre mål, åkte dock på en sträckning tidigt i andra halvleken och tränaren Nanne Bergstrand kunde konstatera på presskonferensen att det är osäkert om han kan spela i derbyt mot AIK på måndag.  Men trots att Hammarbys lagkapten tvingandes lämna planen efter en timmes spel tog Hammarby över på Behrn Arena.

Kort efter bytet stormade Hammarbys Birkir Már Saevarsson fram i straffområdet och stöter in 1-2 bakom olycklige Jacob Rinne som för första gången i år fick chansen mellan stolparna och petade därmed ÖSK:s landslagsmeriterade målvakt Oscar Jansson.

- Då står vi och sover lite. I andra halvleken är Hammarby bättre än oss och ibland viker vi tyvärr ner oss lite, säger Alexander Axén.

ÖSK-tränaren blev desto gladare när mittfältaren Ahmed Yasin kvitterade och fastställde slutresultatet på straff efter 78 minuter efter att Örebros försvarare Eidur Sigurbjörnsson rivits ned av Stefan Batan.

Publicerad 2015-04-30 kl 21:10