POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Örebros nya prio: "Viktigare med nya spelare än Gerzic och Almebäck"

Trögt i kontraktsförlängningarna med landslagsaktuella Nordin Gerzic och Michael Almebäck - då byter ÖSK fokus och prioriterar nya spelare högre.

- Det är viktigare att få in nya spelare än att förlänga med Almebäck och Nordin Gerzic. De har ju trots allt kontrakt året ut, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren till FotbollDirekt.se.

Michael Almebäck vill ut i Europa för att öka sina landslagschanser. Därför väljer mittbacken bort en kontraktsförlängning med Örebro. Almebäcks utspel kommer inte som någon nyhet för ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren, han har vetat om att stjärnan vill vidare länge. Han är inte orolig för att tappa Almebäck gratis och tror ändå att det finns en möjlighet att förlänga med landslagsbacken.

- För oss är det viktigaste att se till helheten, vi måste ha en så bra trupp som möjligt. Vi letar ju en mittback sedan tidigare, men det har inget med det här att göra. Vi vill ha konkurrens på den positionen.

- Sedan har vi en kontinuerlig diskussion med Michael, vi får se hur det blir. Det han har sagt nu förändrar inte det.

Förutom Almebäck sitter Örebros absoluta nyckelspelare Nordin Gerzic på utgående kontrakt. Gerzic har varit tydlig med att han vill att Örebro ska få betalt om han lämnar klubben.
Men fortfarande är ingen kontraktsförlängning klar. 
Och på frågan vad som är viktigast: Förlänga med Almebäck och Gerzic eller få in nya spelare så är det inget snack.  

- Det är viktigare att vi får in spelare. Vi måste se till helheten, vi har Europaspel i juli och måste ha en bra trupp klar till dess. Spelare kommer alltid att försvinna, vi måste prioritera att få till en färdig trupp.
 
Däremot ser Lennart Sjögren en fara med utvecklingen generellt. MFF:s Guillermo Molins har liksom Michael Almebäck valt att avvakta en kontraktsförlängning med sin klubb och vill utomlands. Sjögren säger att spelarnas attityd att inte förlänga spiller över på klubbarna.

- Den här utvecklingen vill ju ingen klubb ha. Fortsätter det så här så slutar det med att alla spelare spelar ut sina kontrakt - klubbarna får inte in några pengar på försäljningar och kan till slut bara värva Bosman-spelare själva. Allt hänger ihop. 

Att det är spelarnas marknad är Sjögren den första att skriva under på. ÖSK:s sportchef menar att det inte finns så mycket att göra åt utvecklingen.
Och att agera som AIK gjorde med Walid Atta ifjol - stänga av spelare som inte vill förlänga - är inte aktuellt för ÖSK.

- Nej, vi har ingen sådan policy. Michael har kontrakt och spelar ifall tränaren bedömer att han platsar.

- Visst är det spelarna som bestämmer. Men de tar också en risk: Skulle de till exempel bli allvarligt skadade så står de utan en trygg inkomst. Och det kan ju gå fort i fotboll. Plötsligt kanske de inte är lika heta som de var tidigare. Det är upp till dem om de vill ta den risken.

 

 

Publicerad 2011-01-19 kl 13:56
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå