Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Oremo mot comeback: "Hoppas kunna jogga snart"

Här är ett lättnadens besked för Djurgården: Tio miljoners-förvärvet Johan Oremo är på väg att bli skadefri.
-- Det känns mycket bättre nu än det någonsin gjorde efter förra operationen, säger Johan Oremo till Djurgårdens officiella hemsida.

Redan för ett par veckor sedan berättade FotbollDirekt.se om Johan Oremos snabba framsteg på slutet med stressfrakturen i foten och en förmodad träningscomeback den här månaden.

Det tog en stor del av säsongen och två operationer men nu ser Dif-stjärnan snart ut att vara helt kurant igen. Allt sedan november-operationen har allt gått åt rätt håll.

Ett definitivt klartecken från Per Olerud och läkarteamet dröjer emellertid till den 7 december. Det är datumet för nästa röntgen-undersökning.
- Jag får inte jogga på den än, men jag kan gå obehindrat och jag kommer inte längre i lägen när det gör ont, det är helt borta. Just nu tränar jag med kroppen som belastning. Det blir lite blandad styrketräning, men främst bål och rygg, berättar Johan för dif.se.

Får Johan Oremo bara fritt fram efter den stundande undersökningen så hoppas han snart obehindrat kunna ta ut svängarna.
- Laget samlas igen den 7 december och då hoppas jag på att kunna börja jogga. Sedan vet jag inte hur lång tid det tar innan jag får börja med boll. Helst vill jag komma igång med de innan juluppehållet, men allra senast när vi startar träningen igen i januari.

- Förra säsongen var inte rolig, först spelade jag ständigt skadad och sedan knappast alls. Det är inte lätt att prestera när man hela tiden har ont och jag hade svårt att belasta foten, att trycka ifrån sista 10-20 procenten gick inte. Får jag bara vara frisk så ska jag göra betydligt bättre ifrån mig nästa år.

Publicerad 2009-12-02 kl 21:47
Annons
Annons
Annons