Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Oro i Mjällby över succévärvningens framtid

Allsvenskan

Mostapha El Kabir har gjort stor succé i Mjällby. Senast avgjorde han toppmötet mot Häcken och nu finns det oro i Mjällby kring hans framtid i klubben.

Kontraktet är skrivet till 2012. Men fortsätter El Kabir att rada upp fina matcher lär han inte bli kvar i Blekingeklubben kontraktstiden ut.
- Det är tyvärr den verklighet vi lever i. Är det så att det kommer större klubbar och vill ha honom, kommer vi inte att stoppa honom, säger sportchefen Thomas A Borstam till FotbollDirekt.se.

El Kabir, som klubben fick tips om av lagets tidigare anfallare Erton Fejzullahu, kom till Mjällby tämligen otränad och det fanns vissa frågetecken kring hur han skulle trivas på en liten ort i ett nytt land och med en annan sorts fotboll.

Men redan i premiären mot AIK syntes det att holländaren med marockanskt påbrå var något alldeles extra.

Annons
Och inför varje Mjällbymatch nämner alltid motståndartränaren att "den där El Kabir" måste vill hålla ögonen på.

Är ni själva förvånade över succén?
- Inte så mycket som andra kanske. Vi visste vilken kvalitet han hade och pratat med gamla spelare som hade spelat med honom. Men man kan aldrig veta på förhand hur resultatet ska bli. Han har presterat bra fast han varit matchotränad.
Spelare som gör bra ifrån sig i mindre klubbar brukar ganska snart bli högvilt hos större föreningar och det är Mjällby medvetet om.
- Vi jobbar med en liten ekonomi. Kan vi göra en bra försäljning, så tackar vi inte nej. Det är som sagt den verklighet vi lever i, där vi bland annat utvecklar spelare för att de sedan ska kunna ta sig vidare.

- Men förhoppningsvis kan man då göra en försäljning, som leder till att man kan köpa en ny likvärdig spelare.

Annons

Finns det något intresse idag för El Kabir?
- Inte just idag och det är ju ett par månader till transferfönstret öppnar. Men det är klart att hans prestationer uppmärksammas av omvärlden.

Är han bäste anfallare i allsvenskan som du ser det?
- (skratt). Vi har ju en annan riktigt bra anfallare hos oss också, Marcus Ekenberg och det finns många bra anfallare i serien men han är en av dem.

Så här långt har El Kabir gjort två mål för Mjällby i Allsvenskan men hans spel och arbete i anfallet har banat väg för lagets fina prestationer offensivt.

Publicerad 2010-04-23 kl 11:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto