Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

ÖSK har guldvittring: Dags för Helsingborg att få spö

Örebro SK har aldrig vunnit allsvenskan och många gånger kallats för tråkiga Örebro. Nu är laget trea i tabellen och spelmotorn Nordin Gerzic vågar dra ner rejält med luft i lungorna.
-Jag tycker vi och Elfsborg spelar den roligaste fotbollen i allsvenskan, säger han mycket bestämt.

1994 nådde Örebro sin främsta placering i allsvenskan så här långt, laget blev tvåa efter IFK Göteborg. Laget gjorde flest mål i allsvenskan och faktiskt mål i varje match. Mycket tack vare polacken Miroslaw Kubisztal som gjorde 68 mål på 161 matcher i ÖSK-dressen.

Målproduktion har annars inte varit Örebros historiska signum. En titt i den allsvenska maratontabellen visar att ÖSK bara mäktat med drygt 1,3 mål i snitt per match under de 42 säsonger som laget har spelat i högsta serien.

Kanske inte så konstigt att Örebro har kallats för tråkiga.
-Jag tycker inte vi har den stämpeln på oss längre, säger Gerzic. Vi spelar attraktiv fotboll, vi och Elfsborg spelar den roligaste fotbollen i allsvenskan.
-Titta på lag som IFK Göteborg. De bara lyfter långa bollar och spelar på motståndarnas misstag. Sen får de beröm för det, fortsätter han.

I år har Örebro gjort 13 mål på tio matcher vilket ger en tredjeplats i tabellen efter en tredjedel av serien. Gerzic vill dock framhålla spelet mer än målskyttet.
-Vi har blivit grymt bollsäkra och vi spelar samma spel borta som hemma. Vi försöker i alla fall göra det. Jag tycker också att vi har vågat mer i år än vi gjort tidigare. När vi åkte ner till Kalmar var vi lite tveksamma och då blev det torsk direkt. Sen gick vi bara ut och körde på hemma mot Häcken och då vann vi, säger han.

Som speluppläggare har Gerzic ett stort ansvar, det gillar han.
-Jag själv har utvecklats mycket till denna säsong. Jag tar mycket mer ansvar, både offensivt och defensivt. Jag hade några anbud från utländska klubbar i vintras men kände mig inte alls redo och lyssnade inte speciellt mycket på agenterna.
-Klart jag vill ut i en större liga och tjäna lite mer pengar, men just nu är det bara Örebro som gäller för mig. Vi har också grymt bra sammanhållning i laget och jag tror inte att någon sticker under säsongen, fortsätter han.

På torsdag spelar Örebro en liten seriefinal borta mot obesegrade Helsingborg. Gerzic hymlar inte med målsättningen.
-Det är dags för Helsingborg att få spö.

TT

Publicerad 2010-05-04 kl 14:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons