Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

ÖSK-rookien om fina debutsäsongen: "Det har tagit många år - men har tagit steg upp i seriepyramiden varje år"

Allsvenskan

Efter Nahir Besara är David Seger, 21, poängbäst i ÖSK.
Detta under mittfältarens första år i allsvenskan efter flera säsonger i lägre divisioner.
- Jag har blivit bättre och bättre och hela tiden tagit steg upp i seriepyramiden varje år, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Örebro SK:s offensive mittfältare David Seger, 21, anslöt inför årets säsong från ettan-laget Sollentuna FK. 21-åringen spelade även så sent som för två år sedan i division 2 och inledde för ett antal år sedan sin seniorkarriär i division 4.

I år är Seger så här långt noterad för tre mål och fem assist på 14 starter, 23 matcher totalt, under sin första allsvenska säsong. Därmed har "rookien" gjort näst flest poäng i ÖSK, som just nu går som tåget i allsvenskan. 

- Jag tycker att det har varit väldigt roligt och lärorikt. Jag har fått mycket speltid, vilket jag är nöjd med, samtidigt som jag har gjort en del poäng. Jag är nöjd med förtroendet från Axel (Kjäll, manager) och mina lagkamrater. Det är väldigt kul och speciellt när man kommer från ettan och inte har haft så mycket krav på sig, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

Seger fortsätter:

- Jag har dock alltid haft höga krav på mig själv och jag är glad över att få visa att jag är tillräckligt bra för att hjälpa laget till poäng. Med tiden höjs därefter också kraven från lagkamrater, tränare och även från mig på mig själv. Jag blir inte nöjd. Jag har tagit stora steg hittills och vill fortsätta göra det. 

Seger gjorde i fjol nio mål på 27 matcher med Sollentuna i ettan och stod under 2018 för fem mål på 26 matcher med IFK Stocksund i division 2. Under 2017 blev det även fyra mål på 25 matcher med BKV Norrtälje i division 2, vilket visar att spelaren har tagit steg för varje år som gått. 

- Jag kände att jag ville försöka ta ett till steg inför i år. Jag kände att jag skulle kunna bidra och jag har egentligen trott på mig själv hela tiden. Jag har haft de förväntningarna och kraven på mig själv. 

ANNONS

Seger började till och med sin seniorkarriär med IFK Osby i division 4, då han under en period studerade på Jonas Therns fotbollsgymnasium Calcio Academy i Osby. 21-åringen ser flera fördelar med att ha börjat spela seniorfotboll i unga år.

- Även om det inte var på så hög nivå, så var det väldigt lärorikt. Jag fick spela på ett annat sätt än vad man vanligtvis gör i juniorfotbollen. Jag kände att jag hade det tekniska och spelintelligensen, men jag saknade det fysiska spelet och seniorspelet. Då tog jag stora kliv och har sedan kunnat klättra i seniorfotbollen. Jag har blivit bättre och bättre och hela tiden tagit steg upp i seriepyramiden varje år. 

Var det aldrig aktuellt att tillhöra en allsvensk klubbs akademi?
- När jag var yngre var det aktuellt, men det blev aldrig så, och när jag valde seniorspåret, så valde jag att köra på det och hade en tro på det. Jag var tillräckligt ung för att spela i en akademi i början också, men jag valde det spåret och sedan har det inte varit aktuellt. 

ANNONS

Kändes det i början som en lång väg att klättra i seriesystemet?
- Jag kände att den var lång, men utstakad. Jag hade en plan från division 4 till 2 och nu är jag i allsvenskan. Jag visste att det var upp till mig och det har tagit många år, men jag har  hela tiden kommit närmare och närmare, vilket har gjort det lättare att motivera sig. 

Seger vill framöver starta fler matcher med ÖSK i allsvenskan och har även en målsättning om att ta en plats i det svenska U21-landslaget. 

- Jag vill fortsätta utvecklas, ta kliv och bli ännu bättre. Jag vill bidra mer med fler poäng och bli bättre i spelet, samtidigt som jag alltid har haft ett mål om att komma med i U21-landslaget, säger han och berättar att han ännu inte hört något från U21-landslagsledningen. 

Först och främst väntar dock Kalmar FF hemma på söndag på Behrn Arena. ÖSK är just nu på åttondeplats i allsvenskan efter fyra segrar på de fem senaste matcherna och tittar nu uppåt i tabellen.

ANNONS

- Även om det är många poäng upp, så jagar vi lagen ovanför oss och sedan får vi se hur långt det räcker. Vi hoppas klättra några placeringar och med lite tur kan vi kanske sluta högt upp i tabellen. Det ska bli kul med de här sista fyra matcherna och vi känner att vi har mycket att spela för. Vi är motiverade, ska rida vidare på den här vågen och avsluta bra. 

Publicerad 2020-11-03 kl 07:32

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto