Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

ÖSK-spelare skänker lön till stroke-drabbad lagkamrat

Spelarna i Örebro SK överväger att skänka en del av sina löner till den stroke-drabbade lagkamraten Yunus Ismail. De tänker också samla in pengar genom en nyinstiftad Ismail-fond.

- Yunus har haft det tufft och ska snart flytta hem. Han behöver all hjälp han kan få, och det här är det minsta vi kan göra, säger målvakten John Alvbåge.

Yunus Ismail har vårdats på Universitetssjukhuset i Örebro ända sedan han drabbades av stroke i juli månad. Han har följt några av ÖSK:s allsvenska matcher från läktarplats och har fått tillbaka delar av rörligheten och talet, skriver Nerikes Allehanda.

Han har fått ett uppehållstillstånd till slutet av februari på grund av sin sjukdom. Att spela fotboll är inget att tänka på för honom. Eftersom han inte kan utföra sitt arbete behöver han ekonomisk hjälp.

Örebrospelarna har diskuterat situationen som Yunus är i, och alla är överens om att på ett eller annat sätt stötta sin lagkompis ekonomiskt, enligt Nerikes Allehanda.
- Ett förslag var att vi spelare skulle avvara 100 eller 200 kronor varje månad, men vi kom fram till att det är bättre att skänka x antal procent från månadslönen.

Vi har ännu inte bestämt hur det blir, men det lutar åt något sådant, säger Alvbåge.
ÖSK-målvakten kom själv på idén att starta en fond för att samla in pengar till Ismail. Det kommer att ske i samband med den årliga skinkturneringen i Örebro idrottshall, eller  Idrottshuset som det heter, på fredagen.
- Vi vill göra turneringen till en lite större happening och har ordnat med speaker och ljudanläggning. Vi tänker ta en frivillig entré där publiken kan lägga ett valfritt belopp. Alla pengarna där går till Yunus-fonden.

Det är även planerat att ett insamlande av pengar ska ske i samband med Örebros träningsmatcher.

STEVEN AL-HAKIM

Publicerad 2009-12-07 kl 13:21
Annons
Annons
Annons