Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

ÖSK:s publikflopp – tusentals premiärsvek

Örebros allsvenska premiär blev ett såväl sportsligt som publikt misslyckande.
- Det är ju inte bra, men jag vet inte varför flera tusen åskådare trillar bort, säger Kubanernas ordförande Tobias Andersson.

Det är inte enbart premiärsmällen i går kväll mot Åtvidaberg som svider för Örebro; måttliga 6 700 åskådare ser inte heller bra ut för ett i så många år stabilt publiklag. I fjol 10 600 åskådare i allsvensk premiär, då mot en annan nykomling, Syrianska.
Frågan är om om vi nu ser en publiktrend vika för ett ÖSK efter ett tungt fjolår?
Negativa rubriker under lång tid går hur som helst inte att komma i från, samt många förlorade tyngre namn, samt mindre kända nya.

En möjlig effekt av publikbortfallet i går kväll som är cirka 4 000 åskådare – jämfört med premiären för ett år sedan. Lägg till det en tung förlust direkt mot nykomlingen.

- Det är ju inte bra, men jag vet inte varför flera tusen åskådare trillar bort. Det är en bra fråga. Jag har inget bra svar mer än att jag inte är orolig för att vi håller på att tappa publik och så ska man komma i håg att Åtvidaberg inte är något publiklag direkt, säger ÖSK:s fanorganisations ordförande Tobias Andersson till FotbollDirekt.se.

- Men det är klart om det håller i sig på en sådan nivå som i premiären långt in på säsongen så är det inte bra.

Hur ser ni i supportersorganisationen på intresset kring ÖSK i år?
- För oss i Kubanerna är i alla fall intresset större än vad 6 700 åskådare i premiären visar, säger Tobias Andersson.

Men det ser inte bra ut – allsvensk premiär och ni är inte långt i från halverad publik från i fjol? Hur mycket tror du negativa skriverier om ÖSK under så lång tid påverkar?

- Jag vet inte. Klart att många namnstarka har försvunnit men jag vet inte hur jäkla mycket det påverkar vad det står för namn på spelarnas tröjor, fortsätter Kubanernas ordförande.

- Nu har vi en hel buss på gång ner till Mjällby, vilket aldrig har hänt tidigare. Jag tror ändå vi kommer att vara publikt stabila i längden och att publiken kommer att ramla på.

ÖSK:s marknadsansvarige vill inte heller visa oro för en nedåtgående publikspiral för ÖSK – detta trots att den förväntade egna prognosen låg på omkring 10 000 inför den allsvenska premiären:

- Det är klart att det är ju en lägre siffra än förväntat, erkänner Eva Palmér.

- Vi hade räknat med fler påsklovslediga. Nu är det bara att inse att de valde påsklovsledigt istället – nu får vi hoppas på en kanonmatch istället mot Helsingborg.

Är den här bara en tillfällighet?
- Ja, det tror jag. En starkt bidragande orsak var säkert påsklovet.

Publicerad 2012-04-03 kl 16:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons