Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

ÖSK:s sportchef oroas inte av dåliga resultat

INFÖR ÖREBRO-ÅTVIDABERG:

Örebro med svaga resultat de senaste veckorna men ÖSK tror på ett lyft mot dödsdömda Åtvidaberg.

ÖREBRO

Skador/avstängningar:
Calum Angus (s), Richard Spong (s), Johan Rundquist (s), Kenneth Gustafsson (a).

Preliminär startelva:
John Alvbåge - Tommy Wirtanen, Michael Almebäck, Magnus Wikström, Samuel Wowoah - Fredrik Nordback, Alejandro Bedoya, Nordin Gerzic -
Markus Astvald, Kim Olsen, Roni Porokara.

Håll ögonen på:
Alejandro Bedoya har utvecklats mycket under vintern och är på god väg att växa ut till en favoritspelare för Sixten Boström. ÖSK-tränaren tror amerikanen är på väg att bli en toppallsvensk mittfältare.

ÖSK-snack:
- Vi tar oss den här matchen bra förberedda, säger Örebros sportchef Lennart Sjögren till FotbollDirekt.se.
- Resultatmässigt hade det kunnat vara bättre. Men de matcher vi har haft ordinarie lag har vi ändå visat upp ett bra spel, tycker jag.
- Åtvidaberg är underskattade och som vi dessutom mött under försäsongen. Ett lag som vill spela fotboll. Ett farligt kontringslag vi absolut inte underskattar.

ÅTVIDABERG

Skador/avstängningar:

Daniel Hallingström (s), Pontus Karlsson (s).

Preliminär startelva:
Henrik Gustavsson – Johan Niklasson, Erik Moberg, Alberis da Silva, Jesper Arvidsson – Christoffer Karlsson – Haris Radetinac, Kristian Bergström, Bruno Marinho, Oscar Möller – Viktor Prodell.

Håll ögonen på:
Kristian Bergström. Det måste bli så. En spelare som var en stor talang en gång i tiden och spelade för både IFK Norrköping och Malmö FF. Hans speluppfattning och finfina vänsterfot är ett måste för om Åtvidaberg ska kunna rädda sig undan spel i superettan.

ÅFF-snack:
- Visst vill vi ha mer tid men vi har fått den tid vi behöver, säger Åtvidabergs tränare Daniel Wiklund.
- Skillnaden från Superettan är att vi kanske bara får en målchans och några halvchanser. Det gäller att sätta den chansen vi får. Vi kan inte göra annat än att träna på avslutningsövningar och jobba med mentala bilder.

FotbollDirekt-kommentar:
- Åtvidaberg ser inte på förhand allsvenskt ut. Försäsongen har visat vad mycket som saknas. Bara fem mål på åtta matcher och en enda seger. Tränare Daniel Wiklund medger också att han ser svagheter i framförallt anfallsspelet. Å andra sidan har försvarsspelarna klarat sig avsevärt mycket bättre. 0-0 mot IFK Norrköping i genrepet. Och även om känslan är att Åtvidaberg är en bra bit ifrån den andra nykomlingen Mjällbys klass – så har ändå ÅFF tagit poäng av ett lag som Örebro under försäsongen.

Örebro ska kunna vara ett medaljlag – sett till förra säsongen. Sett till försäsongen är det mer tveksamt. Bara fyra segrar och förluster på slutet mot både Syrianska och Degerfors. Frågan är hur Örebro har utvecklats? Stjärnor som Roni Porokara och Eric Bassombeng väntar bara på att få komma i väg, där den sistnämnde förövrigt knappt ens är önskvärd. Och en sådan som Kim Olsen har varit skadedrabbad och inte fått det där lyftet många trodde när han var ny i ÖSK. Det här tillsammans med en försiktig värvningspolitik gör att vi känner tveksamhet över om ÖSK utvecklats från förra säsongen.

Ola Gustavsson

Publicerad 2010-03-15 kl 15:50
Annons
Annons
Annons