Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter degraderingen: Nu hoppar Thomsson av: "Ömsesidigt"

Öster

Ledarflykten från Öster fortsätter.

Näst på tur; huvudtränaren Andreas Thomsson.

- Det är ömsesidigt. Vi gjorde ett avslut idag, säger han till fotbollskanalen.se.

Foto: Scanpix.

Andreas Thomsson slutar i ÖSter

Östers IF lekte hem superettan under fjolåret, då under ledning av Roar Hansen.

Och med en ny arena och namnkunniga nyförvärv i form av Kenny Pavey och Pablo Pinones Arce i ryggen såg Växjöklubben ut att vara väl rustade för spel i allsvenskan.

Men efter en resultatmässigt bedrövlig insats framför allt under höstsäsongen lyckades man inte rädda kontraktet, vilket i sin tur har lett till klubben nu tappat nyckelspelare på både spelar- och ledarsidan.

Sportchefen Peter Kuno Johansson och assisterande tränaren Jörgen Petersson har redan lämnat - och idag tog huvudtränaren Andreas Thomsson rygg:

- Det är ömsesidigt. Vi gjorde ett avslut idag. Jag är inte i Öster nästa år, det är väl det man kan säga, säger han till fotbollskanalen.se.

ANNONS

- Det har varit mycket diskussioner, det har varit negativt sedan vi åkte ut. Det har varit avhopp från sportchefer och det har varit lite rörigt. Men vi har haft diskussioner under lång tid och föreningen ville också hitta en lösning som kan vara bra. Det är inga "hard feelings".

Under säsongen har spelartruppen enligt uppgift visat sitt missnöje med Thomsson och hans ledarstil, men han vill inte gå in på om det var en av orsakerna.

- Visst kan man känna av en grupp när det går dåligt, så är det i klubbar speciellt när man åker ur, men det får stå för den eller dem. Självklart vill man vara ett vinnande lag och bli älskad av alla, säger han.

För utom den sportsliga ledningens avhopp har Öster dessutom tappat flera tongivande spelare efter säsongen; Månz Karlsson gick gratis till Åtvidaberg efter att kontraktet gått ut, och mittfältskuggen Johan Persson har tidigare skrivit på för Hammarby.

ANNONS
Publicerad 2013-12-29 kl 21:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto