Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ovane Lindström i skytteligatoppen

Mattias Lindström är inget namn som man förväntat skulle vara med i toppen av den allsvenska skytteligan. Men han själv tror på en bra säsong både för honom själv och för laget.

- Jag har väl kommit i rätt läge i matcherna och kunnat sätta dit den men vi har spelat bra hela laget och då är det lättare, säger Lindström till FotbollDirekt.se.

Han är just nu på delad tredjeplats i den allsvenska skytteligan med sina två mål. Han har nu gjort hälften så många mål på tre matcher som han gjorde på hela förra säsongen i Gais.
- Jag tycker det gick bra i Gais också. Men skillnaden med HIF är att det är ett lite mer av ett topplag än vad Gais är. Sedan känner jag att jag är inne i rätt ålder både fysiskt och psykiskt, säger 29-årige Lindström, som fyller 30 om ett par veckor.

Mattias Lindströms fina spel har varit en del i den framgång som Helsingborg har haft den här säsongen med full pott på tre matcher. Än så länge saknas inte Henrik Larsson.
- Det har gått bra hittills. Nu var inte jag här när Henke lirade men vad jag har förstått så spelar vi lite annorlunda nu och det har slagit väl ut, säger Lindström.

- Vi får väl se hur det går framöver. Säsongen har precis börjat och vi har spelat bara i tre matcher men vi har sagt att kan vi vara topp-fem fram till sommaren så ska vi kunna vara med bra också efter omstarten.

Han själv känner också att han har hittat rätt i sin roll på planen.
- Jag trivs jättebra på högerkanten. Och med tanke på hur vi har spelat så här långt, känns det jättebra.

- Men jag kör med det tråkiga att jag tar en match i taget. (skratt), säger Lindström apropå frågan om han han kan hålla i sin position som topp-tre i skytteligan.

Härnäst väntar ett derby mot Trelleborg. Även om det inte är lika prestigeladdat som ett derby mot Malmö, känner Lindström ändå att det är en match av betydelse.
- Det är aldrig lätt att spela mot Trelleborg på bortaplan och ett derby är alltid ett derby. Trelleborg är ett bra lag, även om de fick stryk av Häcken. Men det ska bli en rolig match att spela.

Publicerad 2010-04-03 kl 14:14
Annons
Annons
Annons