Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ovant läge för Lewicki: "De som spelar ska så klart fortsätta"

Allsvenskan

MALMÖ. Oscar Lewicki har tappat sin startplats i Malmö FF.
Mittfältaren ser dock glaset som halvfullt, och syftar på skadorna han sluppit.
- På det sättet är jag i alla fall jävligt nöjd, säger han till Fotbollskanalen.  

Foto: Andreas Hillergren/TT och Ludvig Thunman/Bildbyrån.

En ny skadefylld försäsong var inte den bästa uppladdningen för Oscar Lewicki. Den 30-årige MFF-produkten har sedan dess bara gjort sju inhopp i allsvenskan och hamnat utanför startelvan. Men efter två säsonger som till stora delar förstörts av skador är bara Lewicki glad över att få vara hel.  

Mittfältaren benämner i övrigt stämningen som “fantastisk” hos serieledaren. 

- Det känns som att jag är i en väldigt bra fysisk form. Det har känts jätteskönt att få vara med laget hela vägen. Sedan har det gått riktigt bra för laget, det är det absolut viktigaste. Men när det går så bra för laget ska de som spelar så klart fortsätta spela. Det har blivit lite mindre speltid för mig, men jag är verkligen supernöjd över att vi ligger där vi ligger i tabellen, säger Oscar Lewicki.  

Annons

Chefstränaren Henrik Rydströms tremannamittfält med Anders Christiansen, Sergio Peña och Hugo Larsson verkar gjutet i betong. Det har inneburit att den mångsidige Lewicki inte är ordinarie i en MFF-elva för första gången sedan han återvände till klubben år 2015.  

- Det är så klart tråkigt, men jag vet också vad jag kommer från. Egentligen två säsonger som varit otroligt skadedrabbade, och fokus har legat på att bli helt frisk och hjälpa laget i längden. Där tycker jag att jag lagt en bra grund, säger Lewicki.  

Påverkar speltiden självförtroendet i ditt fall?  
- Nej, det tycker jag väl inte. Det är klart, får du spela och gör riktigt bra prestationer så kanske du får ännu högre självförtroende. Men jag känner mig som sagt i bra form och vet min kapacitet. På det sättet är det inga tvivel.  

Annons

Hur går dialogen med Rydström?  
- De samtalen vi haft tidigare under säsongen handlade om det viktiga i att jag får hålla mig helt skadefri så jag kan hjälpa laget i längden, vilket jag inte kunnat de senaste två säsongerna egentligen. På det sättet är jag i alla fall jävligt nöjd, att jag lagt en bra grund. Det har varit det egentligen.  

Du verkar inte vara typen som gnäller i det här läget?  
- Nej, absolut inte. Det viktigaste är alltid laget. Ibland i perioder så hamnar man utanför startelvan, men då vet man från tidigare erfarenhet att om man får bra stöd så gör det otroligt mycket för harmonin. Det är bara att försöka vara den bästa lagspelaren man kan vara. 

Oscar Lewicki har gjort sju mål på 274 matcher i Malmö FF, och har ett kontrakt över nästa säsong.  

Annons
Publicerad 2023-05-26 kl 09:00

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto