Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Överfull målvaktsbesättning hos AIK: "Inte optimalt"

Allsvenskan

Tomi Maanoja, Nicklas Bergh och Daniel Örlund var alla klubbens förstaval mellan stolparna under en period den här säsongen. Som det ser ut nu kommer hela trion att vara kvar kommande år.

- Det är inte optimalt för killarna. Har man rätt drivkraft är det inte så kul att sitta på bänken eller kanske till och med läktaren, säger AIK:s målvaktstränare Lee Baxter till FotbollDirekt.se. Någon är jättenöjd och de andra är mindre nöjda.

- Som målvaktstränare är man jätteglad när man får jobba med tre så duktiga målvakter. Om man tänker lite egoistiskt.

Problemet blir också att två av målvakterna kan bli helt utan speltid.
- Vi har inget B-lag utan det är plantskolan Väsby som gäller och där har vi redan full besättning.

Daniel Örlund hade varit AIK:s förstemålvakt i tre och en halv säsong när han plötsligt petades i våras. 28-åringen valde då att hoppa på ett lånekontrakt med Fredrikstad där han gjorde stor succé. Nu är han tillbaka hos AIK igen.

Annons
- Han såg väldigt pigg ut när han kom tillbaka till oss igen - riktigt vass. Han tog ett steg tillbaka och försvann från AIK och har kommit tillbaka med full kraft, säger Baxter.

Nicklas Bergh var mannen som tog över mellan de svartgula stolparna under sju allsvenska matcher.
- Nicklas har utvecklats väldigt mycket i år. Vi hade en sittning på träningslägret där vi satte upp kortsiktiga mål och han uppnådde alla. Han petade Daniel när han hade en mindre bra period. Jag är för att man ska premiera bra insatser. De bästa ska spela.

När Daniel Örlund flyttade till Norge kom den unge finländaren Tomi Maanoja till AIK och blev snabbt Rikard Norlings förstaval. 22-åringen hann med 12 allsvenska framträdanden.
- Han är en karaktär med stark utstrålning. Han kom från Finland till AIK och lyckades anpassa sig snabbt vilket många kan ha svårt med. Det var ingen optimal start med allt som var. Men han klarade av att hantera det, berömmer Baxter.

Annons

Har ni allsvenskans bästa målvaktsbesättning? - Ja, i dagsläget utan tvekan.

Publicerad 2008-12-22 kl 13:20
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto