Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
8v

Oviss framtid för ÖFK:s backkugge: "Har inlett förhandlingar"

Foto: Bildbyrån

Han har gjort över 100 matcher för Östersunds FK.
Men i vinter går Ronald Mukiibis avtal ut och var han spelar nästa år i dagsläget inte klart.
- För mig är det ingen stress. Jag fokuserar på matcherna vi har kvar i år, säger backen till Fotbollskanalen.

Sedan flytten från BK Häcken i mars 2015 har Ronald Mukiibi växt ut till en kugge i Östersunds FK. Totalt har han gjort över 100 tävlingsmatcher för ÖFK. Men efter den här säsongen löper backens avtal med klubben ut - och än så länge har parterna inte enats om en förlängning.

- Det enda jag fokuserar på nu är de sista matcherna på säsongen, det är där mitt fokus ligger. Sen om jag och vi gör allt rätt framöver kommer nya möjligheter dyka upp både för mig och laget. Vi jagar topplatserna och det är det enda jag fokuserar på just nu, säger Mukiibi.

- När det gäller ÖFK så har vi inlett förhandlingar och det är där vi är just nu. Sen ligger mitt fokus på att spela, det finns inte så mycket mer att säga.

Har du fått ett kontraktsförslag från ÖFK eller är det mest att ni snackat löst?
- Jag behöver inte gå in på detaljer, men vi har påbörjat diskussioner.

- Jag trivs väldigt bra i Östersund, både som stad och förening. Det finns inget att klaga på, förutom att det kan bli minus 25 grader på vintrarna (skratt).

Vad vet du om eventuellt intresse från andra klubbar?
- Det där sköter min agent. Jag fokuserar bara på att göra mitt bästa i varje match och sen får jag ta allt annat när det kommer, om det kommer. Det är min inställning.

Mukiibi medger dock att han, som alla andra spelare, gärna skulle vilja testa vingarna utomlands någon gång under karriären.

- För mig handlar det mer om en utmaning för mig själv, att först och främst se hur bra jag kan bli och hur långt kan jag nå. Jag vill hela tiden bli bättre. Jag vill träna och utvecklas och se hur bra jag blir. Sen gäller det att ha lite tur inom fotbollen, med tajming och så vidare. Men för mig handlar det om att bli så bra som möjligt och blir man tillräckligt bra så kommer man ju locka till sig intresse från större klubbar. Men mitt fokus är på att bli så bra som möjligt och sen får det som händer hända.

Tror du att det är ett bra läge att gå utomlands nu i vinter när du har ett utgående avtal?
- Jag vet inte. Jag är 27 år nu, så jag blir ju inte yngre. Skulle chansen dyka upp får jag kolla på det då. Men det är min agent som sköter allt det där och mitt fokus ligger bara på de sista matcherna i allsvenskan.

Hur ser du på din säsong i år?
- Det har väl gått som för laget, lite upp och ner. Det har kanske gått lite bättre mot slutet, jag har fått spela kontinuerligt och fått känna att kroppen varit med mig. Jag känner att jag kommit in i en bra rytm.

Något specifikt datum för när han vill ha klarhet i sin framtid har Mukiibi inte satt upp. Han säger sig ta hela situationen med ro.

- För mig är det här ingen stress. Alla som känner mig vet att jag inte är en person som stressar upp mig. Mitt fokus är bara på de närmaste matcherna och resten sköter min agent. Vi får ta det när det är läge för det, säger backen.

Publicerad 2018-10-12 kl 17:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons