Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ovisshet kring ÖFK för Norling: "Försöker läsa in mig"

Allsvenskan

SOLNA. Bortamatch mot ett Östersunds FK med Ian Burchnall som tränare.
Det har skapat vissa frågetecken för AIK:s tränare Rikard Norling.
- Han (Burchnall) är fortfarande en ny bekantskap, säger Norling till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

I spelaren visas höjdpunkterna från AIK:s möte med Malmö FF.

Efter måndagens 1-1-match mot Malmö FF är det dags för match igen för AIK. Under torsdagskvällen väntar Östersunds FK på bortaplan. Det tajta spelschemat gör att de svartgula snabbt fick lägga MFF-matchen bakom sig.

- Vi har inte så himla stort utrymme till att göra en stor grej av det. Vi har bara gått igenom vissa delar som vi känner att vi kommer kunna ha nytta av framöver, på kort sikt. Men det har inte varit någon djupare analys, säger tränaren Rikard Norling.

Vad gör det med er att det är så?
- Det kan vara ganska bra. Vi är inne i en jäkligt tajt matchperiod och man kommer in ganska snabbt i ett momentum. Det är bara att hänga med.

Annons

- Det är en tuff vecka vi är inne i. Det är bortaplan mot Östersund och sen möter vi ett bra Sundsvall på hemmaplan. Det ställs väldigt höga krav på oss. Vi är å andra sidan bra nog för att ha en god tro. Men sen har vi även en vetskap om att det kommer krävas ett oerhört arbete. Det kommer krävas att vi är redo att tömma oss i varje match.

Mot ÖFK är wingbacken Daniel Sundgren och Sebastian Larsson är avstängda. Nu lär både Rasmus Lindkvist och Heradi Rashidi starta och det skulle i så fall innebära att någon av dem flyttas över till högerkanten.

- Ja, det är ju en sannolikhet som är ganska stor.

Norling har flera gånger talat gott om Östersunds tidigare tränare Graham Potter, som nu basar över Championship-klubben Swansea. Potters ersättare Ian Burchnall har inte AIK-tränaren lika bra koll på. När Fotbollskanalen träffade Norling under en pressträff i tisdags sa han:

Annons

- Han (Burchnall) är fortfarande en ny bekantskap. Det är lite det jag försöker läsa in nu i våra förberedelser, vad han står för och hur hans botten i filosofin ser ut.

Trots bytet av ledarstab och att många spelare lämnade ÖFK i somras har laget skrapat ihop en mängd poäng under Ian Burchnalls ledning. Just nu är Östersund sexa i allsvenskan och har sex poäng upp till en Europa-plats.

- Jag tycker att de har gjort det bra. Sen finns det ett antal riktigt duktiga spelare kvar, och med tanke på de spelarna som de tappat och att de ändå faktiskt har gjort en bra höst så får jag säga att de imponerar.

Hosam Aiesh (ytter) är kanske en av spelarna du tänker på?
- Ja. Det är en väldigt, väldigt bra spelare, tycker jag. Det är en av de spelarna som vi har ett extra öga på, säger Norling.

Annons
Publicerad 2018-11-01 kl 06:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto