Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: SCANPIX

Ovisst kring AIK:s fortsatta samarbete med Åbro: "Vår avsikt är att förlänga"

Åbro har sponsrat AIK sedan 1993. Efter den här säsongen går nuvarande avtal ut och än har inga förhandlingar inletts.

- Det är självklart vår avsikt att förlänga, men det är två parter så det är svårt att svara på innan vi satt oss och pratat, säger AIK:s VD Mikael Ahlerup till Fotbollskanalen.

Åbro och AIK är ett av svensk fotbolls mest tätt sammankopplade sponsorsamarbeten. 1993 skrevs det första avtalet och sedan många år tillbaka är Åbro en av klubbens huvudsponsorer och syns på matchtröjorna.

ANNONS

Efter den här säsongen löper det nuvarande avtalet ut. Och än så länge är det ovisst kring en eventuell förlängning.

- Egentligen har vi inte inlett några förhandlingar, vi vill spela klart säsongen först. Det är ju lite kvar. Efter det kan vi sätta oss ner och prata om hur vi ska gå vidare, säger Åbros VD Henrik Dunge till Fotbollskanalen.

Både AIK och Åbro menar dock att man har som avsikt att förlänga samarbetet.

- Ja, solklart. Samtidigt funderar man alltid på framtiden. Vi har varit med länge och det behöver ju komma in mer pengar i AIK. Vi har våra förhandlingar, säger Dunge.

AIK:s VD Mikael Ahlerup:

-  Det är självklart att det är vår avsikt. Men det är två parter så det är svårt att svara på innan vi har satt oss och pratat om det men ur AIK:s perspektiv så har vi inga andra planer, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

Åbros VD Henrik Dunge menar att det skulle kännas konstigt om AIK sprang ut med en annan huvudsponsor på tröjan nästa säsong.

- Det skulle vara ovant och väcka uppmärksamhet, säger han.

- Vi kan bara se på vår verksamhet men sedan är det självklart att AIK bedriver en affärsverksamhet och vill självklart säkerställa sina intäkter i framtiden också. I och med att AIK lagt över allt på Sportfive så söker klubben givetvis internationella kontakter. Det skulle förvåna mig om de inte gjorde det, säger Henrik Dunge och avslutar:

- Självklart vill vi fortsätta det men det är ju också affärsmässigt. Jag är AIK:are själv men skulle det komma någon och slänga upp 200 miljoner så kan ju inte vi matcha det.

På vissa håll nämns nu Dubai-ägda Emirates som en tänkbar huvudsponsor till nästa säsong. AIK var på träningsläger i Dubai på försäsongen och Emirates har den här säsongen börjat att annonsera på Friends Arena.

ANNONS

- Vi kommenterar inga diskussioner om befintliga eller kommande partners. Vi har ett avtal med dom över säsongen 2015, säger Mikael Ahlerup angående samarbetet med Emirates.

AIK samarbetar sedan 2014 kommersiellt med tyska Sportfive, ett internationellt rättighetsbolag med kontaker världen över. Men att AIK rör sig mer mot den internationella marknaden tycker Mikael Ahlerup inte stämmer helt.

- AIK har en väldigt stark förankring också i Storstockholm med sina partners vilket vi är väldigt nöjda med, säger han.

Publicerad 2015-10-15 kl 16:48

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto