Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Özkans läkare: Han är inte felskapt

Gabriel Özkan har fått ännu en säsong förstörd på grund av skador. Nu väntar ett nytt upplägg. Supertalangens problem ska lösas genom ett specialprogram.

- Hans uppbyggnadsperiod ska ske i ett ännu lugnare tempo än tidigare och han kommer också att träna mer individuellt-anpassat än tidigare, säger AIK:s läkare Karol Zyto.

AIK gav Özkan ett treårskontrakt i början av säsongen.
Då hade han redan gjort AIK:s första mål för säsongen när han avgjorde 1-0-premiären mot Halmstad.
Men skadeproblemen skulle komma tillbaka. Den så extremt otursdrabbade AIK-stjärnan fastnade gång på gång i skador och gjorde till sist bara nio matcher från start på hela säsongen.

- Det låter kanske inte som tillfälligheter som Gabriel har drabbats av skador men det är ett faktum att det är så, säger Zyto.
- Vi har verkligen utrett honom och han är inte - inom citationstecken -felskapt. Vi hittar inga fel på honom och har kommit fram till att det är enbart otur det handlat om.

Du måste känna stor lättnad över att ni inte hittat några fel?
- Det är klart att det finns en stor lättnad. För hade vi hittat något fel på honom med tanke på sådana skadeproblem han haft så hade säkert hans karriär kunnat vara i fara.

Nu har AIK:s läkarteam med Karol Zyto i samråd med lagledningen Mikael Stahre och Björn Wesström tagit fram något som liknar ett specialprogram för att en gång för alla se till att så att Özkan får vara hel.

- Hans uppbyggnadsperiod ska ske i ett ännu lugnare tempo än tidigare och han kommer också att träna mer individuellt-anpassat än tidigare. Han ska också få särskild uppmärksamhet och speciellt jobba extra med att stärka upp baksidan av låret.

AIK:s sportchef Björn Wesström har oroat sig. Framförallt därför att Özkans skadebild spretat som den gjort.

- Klart att det funnits oro. Historiken spelar ju roll - det går inte att komma i från. Det hade varit en sak om han hade haft en enda typ av skada. I stället har han haft så många olika typer av skador.

- Nu ska vi stegra träningen i rätt mängd och hitta den rätta balansen med Gabriel tillsammans.

Publicerad 2009-11-11 kl 16:17
Annons
Annons
Annons