Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Pålsson vald till ordförande i MFF – föreningens femte på över 80 år

Allsvenskan

MALMÖ. Anders Pålsson går från tillförordnad ordförande till en permanent sådan i Malmö FF. Detta efter en omröstning på dagens årsmöte. 

Foto: Bildbyrån.

Efter Eric Persson, vald som ordförande 1937, följde Hans Cavalli-Björkman, sedan Bengt Madsen, och senast Håkan Jeppsson, som tragiskt och hastigt avled i december. I dag var det årsmöte för Malmö FF och ersättaren på ordförandeposten skulle bli vald.

Det blev som väntat Anders Pålsson, som tog över tillfälligt som ordförande efter Jeppssons bortgång. Pålsson går in på det mandatet som Jeppsson var vald på, det vill säga att han är ordförande ett år framöver. Det var inga andra förslag uppe. 

- Några har undrat om min och styrelsens riktning framöver, sa Pålsson på dagens årsmöte. 

- Vi ser inga tvära kast framöver. Vi ska fortsätta den resan vi påbörjat. Vi vill bli en stabil klubb som spelar i Europa varje år.

ANNONS

Pålsson har varit medlem i MFF i ungefär 40 år, bland annat som ungdomsspelare, ledare, sponsor, och styrelseledamot. Under sin arbetskarriär har han bland annat arbetat hos Hilding Anders och Sydkraft (numera Eon). 

För tre veckor sedan, i ett debattinlägg i Sydsvenskan, lyfte Jan Wifstrand kritik mot valberedningens förslag. Wifstrand, tidigare chefredaktör för DN och Sydsvenskan, skrev att Pålsson inte uppfyller kriterierna för att bli valt. Bland annat skrev han att sedan Pålsson lämnade sitt jobb på Hilding Anders år 2010 så ”har han inte haft ett riktigt, exekutivt, jobb”.

Pålsson blev dock vald, och han hade ett distinkt önskemål för framtiden. 

- Vi har sedan ett tag pratat om ny inomhusarena för fotboll på Stadionområdet. En ny multiarena. Jag vänder mig till politikerna i Malmö: ta beslut nu! Det tar några år innan den är på plats, och vi ligger efter. 

ANNONS

I övrigt på årsmötet så gick föreningen igenom årsbokslutet, där MFF presenterade en ekonomisk vinst på knappt 40 miljoner kronor. Anledningen till vinsten var spelarförsäljningar, främst av Mattias Svanberg, samt Europa League-succén. Däremot ökade marknadsintäkterna marginellt, trots att namnet på Stadion inte var sålt. 

Däremot ökade kostnaderna rejält, bland annat på grund av kostnaderna för Europa League samt spelarkostnader som exempelvis investeringar i truppen och nedskrivning av spelarkontrakt. Det var det klart dyraste året hittills sett till personalkostnader, som låg på 148 miljoner kronor. Dessutom minskade matchintäkterna i allsvenskan, på grund av publikminskning på 17 procent. 

Det kan komma att bli några kostnader framöver. Pålsson nämnde att Stadion, som nu är tio år gammal, kan komma att behöva investeringar på Stadion som exempelvis nya stolar och nya bildskärmar. Tidigare i år blev det lagd en ny hybridgräsmatta där. 

ANNONS

När det kom till flickverksamheten så växer den långsamt. Det beslöts på årsmötet 2016 av MFF skulle sätta igång den, och under hösten 2018 var det endast 17 flickspelare. MFF ser dock långsiktigt på det, och hoppas kunna bilda flicklag år 2020. En ny motion som röstades igenom, som handlar om att Malmö FF ska verka för att man ska ta hänsyn till bortasupportrarna när det gäller spelschemat och att verka för att matcher med bestämt matchtid inte ska flyttas om det inte finns speciella skäl. 

Publicerad 2019-03-01 kl 20:12
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto