Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Pär Hansson om framtiden: "Sitter lugnt i båten"

Foto: Scanpix

Försök igen

Mitten av januari och ännu har inte Pär Hansson hittat någon ny klubb. Målvakten har ändå ingen panik. 
- Jag sitter lugnt i båten, säger han till Fotbollskanalen.  

Efter fjorton år i klubben valde målvakten Pär Hansson efter säsongen att lämna tryggheten i Helsingborg. 29-åringens kontrakt med klubben löpte ut och det var dags att testa något nytt.

När vi nu befinner oss i mitten av januari så är det fortfarande oklart vad det nya äventyret egentligen blir.

- Det är ingenting som är klart. Jag för samtal med klubbar och har även gjort det tidigare, men jag har sagt att jag sitter lugnt i båten. Jag har varit i Helsingborg under en väldigt lång tid och vill verkligen göra något nytt. Sedan får vi se vart det slutar, det vet man aldrig, säger Hansson till Fotbollskanalen. 

Transfermarknaden brukar aldrig vara målvakternas marknad då få spelaren på den positionen normalt rör på sig - speciellt inte under januari. Den kontraktslösa målvakten är däremot inte orolig utan ser ändå positivt på ifall det skulle bli en vår helt utan klubbadress.

- Det är en väldigt tuff marknad för oss målvakter. Jag har en stark säsong i ryggen, men kommer ändå från lilla Sverige. Så därför är jag inte så naiv och tror att jag kan titta hur länge som helst.

Kan det bli så att du tar en vår och tränar på sidan av fram till sommaren?
- Ja, så kan det bli, det vet man aldrig. Om jag bara ville ha ett kontrakt så hade jag redan skrivit på för en klubb, men jag vill göra någonting som känns väldigt rätt. Det kan ju bli så att man sitter här i februari utan någon klubb, men i såna fall är det så.

- Jag har en familj att ta hänsyn till också och hade jag bara varit sugen på att spela fotboll hade jag stannat i HIF. Nu är jag sugen på att göra någonting nytt och vi får se vad det är. 

Skulle en annan allsvensk klubb vara aktuell?
- Min önskan har hela tiden varit att spela fotboll i ett annat land, men man ska aldrig utesluta något. Jag har allting öppet, men Helsingborg är den klubb i Sverige där jag växt upp, så det hade varit svårt att spela någon annanstans. Men man ska aldrig säga aldrig.

Se när Pär Hansson tackades av inför HIF-publiken i spelaren ovanför. 

Publicerad 2016-01-14 kl 12:24
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER