Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Patrik Karlsson Lagemyr avslutar karriären - efter skadehelvetet

Allsvenskan

Patrik Karlsson Lagemyr, 26, tvingas avsluta karriären.
Skadorna sätter stopp.
"Min fotbollskarriär är över" skriver han på X.

Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån och Michael Erichsen/Bildbyrån

Patrik Karlsson Lagemyr klev av Gamla Ullevis gräsmatta i tårar efter att han ådragit sig ännu en skada den 28 augusti 2022.

Nu meddelar 26-åringen att den professionella fotbollskarriären är över:

"Min fotbollskarriär är över. Efter många om och men så har jag tillsammans med läkare, specialister, fysios och närstående insett att det inte går mer", skriver han på X.

Till Expressen berättar han mer om beskedet: 

- Rehaben har inte gått spikrakt uppåt. Det har varit speciellt och svårt, väldigt svårt. Mycket känslor och tankar. Jag har försökt göra allt i min makt, men mentalt och fysiskt har jag ganska länge känt att det inte går, säger han.

Annons

Tre korsbandsskador, två knäskålsfrakturer, en skadad ljumske, en fot och så en ansiktsförlamning i tonåren har satt sina spår:

- Det är pisstråkigt och jobbigt att lägga av, men det ska också bli skönt att blicka framåt. Få leva som en normal människa igen. Eller ”igen”, det har jag aldrig gjort. 

Totalt blev det 91 framträdanden i allsvenskan för Karlsson Lagemyr. I IFK Göteborg blev det totalt 14 mål och 11 assist på 84 framträdanden. 

Publicerad 2023-09-30 kl 11:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto