POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Paulinho till sydkoreanska ligan

Mitt i guldjakten tappar Hammarby sin anfallsstjärna Paulinho Guara - trots att brassen nyss förlängde sitt kontrakt.
På lördagen var han hos den sydkoreanska klubben Busan I'Park för att slutföra affären.
-Det handlar om ekonomi för min del, säger Paulinho.

Stjärnorna flyr allsvenskan. Efter att bland andra Cesar Santin och Peter Larsson valt FC Köpenhamn som ny klubbadress var det i helgen dags för nästa tunga namn att lämna Sverige.
Hammarbys 28-årige anfallsstjärna befinner sig just nu i Sydkorea där han ska genomgå läkarundersökning och underteckna låneavtalet som gör honom till en spelare i K-league.
-Det gör ont i hjärtat att lämna Hammarby. Jag kom till Hammarby för tre år sen och det har varit underbart hela tiden. Det är verkliga vänner jag lämnar, men det handlar om ekonomi för min del. Det handlar om min familjs framtid, säger Paulinho till Hammarbys hemsida.

"Önskemål"

-Vi vet att Paulinho har önskemål om att få testa spel i ett annat land och vi är nöjda med uppgörelsen med I'Park, säger Lasse Eriksson, fotbollschef i Hammarby, i ett pressmeddelande.
I och med Hammarbys kontraktsförlängning är brassen klubbens spelare över 2010.
-Nu ska jag spela i Sydkorea i ett år så får vi se sen, men hur det än blir så är jag säker på att jag kommer tillbaka. Jag vill visa Filip, min son, det landet där pappa levt i sex år av sitt liv, säger Paulinho.

Tappar rutin

Lasse Eriksson vägrar prata om en tung förlust i guldjakten.
-Det är klart att vi går miste om Paulinhos rutin, men samtidigt har vi förstärkt på anfallssidan under sommaren.
-Charlie Davies är en av allsvenskans bästa anfallare och både Nathan Paulse och Olof Guterstam gjorde mål i senaste cupmatchen. Dessutom har Alagie Sosseh visat potential i Hammarby TFF, och också att han håller för allsvenskt spel, även om han spelat på en annan position under sommaren. Och Freddy Söderberg värvades inför säsongen och gjorde 23 mål i division 1 förra året.
Under årets allsvenska säsong har Paulinho gjort fyra mål. I sin nya klubb finns det sedan tidigare tre brasilianska spelare. För några sedan var nigerianen Emmanuel Amuneke lagets store stjärna.

Publicerad 2008-07-26 kl 13:23
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå