Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Pavey vill göra Öster till storklubb igen: Bästa förutsättningarna

Öster vill bli en storklubb igen.
En ny träningsanläggning och en AIK-profil är två nycklar.
- Vi har de bästa förutsättningarna i Sverige, säger Kenny Pavey.

Mellan 1978 och 1981 tog Öster tre SM-guld med profiler som Karl-Gunnar Björklund, Jan "Lill-Damma" Mattsson och tvillingarna Thomas och Andreas Ravelli. Efter det har laget åkt "jojo" mellan de två högsta serierna. Nu är man tillbaka i allsvenskan och då vill klubben göra allt för att etablera sig till ett storlag.

- Det ser bra ut. Jag har bara varit här i en och en halv vecka men intrycket är väldigt positivt. Folk glömmer hur stor klubb Öster har varit. Vi vill etablera klubben i allsvenskan igen. Det finns mycket att bygga på, säger nyförvärvet Kenny Pavey till fotbollskanalen.se.

Kenny Pavey, 33, vann SM-guld med AIK 2009. Förra säsongen spelade han i Ljungskile och då mötte han Öster. Växjö-klubben imponerades av mittfältaren och när laget gick upp i allsvenskan såg man sin chans och värvade engelsmannen. Med sin erfarenhet och inställning är han en av nyckelspelarna som ska etablera Öster i allsvenskan.

- Vi har de bästa förutsättningarna i Sverige. Anläggningen här är fantastiskt. Det finns allt man behöver för att förbereda sig så bra som möjligt. Du kan jobba med allt. Bland annat kan du spela fotboll en inomhushall och vi har en friidrottstränare här vilket hjälper oss att inte åka på skador. Det här är oerhört viktigt, säger han om Arenastaden som innehåller arenor för ishockey, friidrott, innebandy och den nya fotbollsstadion Myresjöhus.

- Jag har haft några skador de senaste åren som har gjort att jag inte har kunnat förbereda mig på bästa sätt. För mig är förutsättningarna som finns här fantastiskt bra. Har man en bra bas är det viktigt och det kommer att hjälpa oss. Det syns kanske inte i början av säsongen, men det kommer att märkas i mitten eller i slutet av året.

Förra säsongen vann Öster superettan på ett imponerande sätt. Laget slutade tio poäng före trean Halmstad, som kvalade sig upp i allsvenskan, och sjutton poäng före fyran Hammarby. Förutom Kenny Pavey har klubben i år förstärkts med bland annat mittbacken Juan Robledo, Mjällby, och mittfältaren Josef Elvby, Häcken. Dessutom man ersatt tränaren Roar Hansen med Andreas Thomsson.

- Laget var bra redan förra året. Nu har vi fått några nya spelare på det vilket gör att det ser väldigt bra ut. Vi har en ung spännande trupp och vi har tagit in erfarna spelare som är lite äldre. Juan Robledo och Josef Elvby är bra och vet vad som gäller i allsvenskan. Sedan har vi även värvat Vlado Zlojutro från Värnamo. Han har en bra vänsterfot och gjorde det väldigt bra i superettan.
- Andreas Thomsson är en hungrig tränare. Han har erfarenhet som spelare vilket han har tagit med sig nu när han är tränare. Han gjorde det bra i Åtvidaberg som var ett av lagen som spelade bäst fotboll i allsvenskan förra året. Han kan fotboll och är väldigt engagerad.

Öster spelade väldigt offensivt förra året - har ni hunnit prata om hur ni vill spela den här säsongen?
- Vi har pratat om hur vi vill spela. Det är intressant hur vår nya tränare ser på saker och ting. Jag vill inte avslöja våra hemligheter, men han har bra idéer. Alla ställer sig bakom honom och det kommer att bli bra.

Ska det bli kul att spela i allsvenskan igen?
- Jag kan knappt vänta. Jag längtar efter att serien ska börja. Det gick bra för mig förra året, men med en bra försäsong här ser jag fram emot det här.

Hur tror du att det blir att spela mot AIK?
- Det kommer att bli märkligt. Jag har många vänner där och en bra relation med fansen. Det kommer att bli konstigt.

Kommer du att fira om du gör mål mot AIK?
- Nej, jag kommer inte att fira, men jag kommer att vara glad för målet. Det blir inget Hammarby-firande (klättrade upp på stängslet framför AIK-klacken 2009). Jag ska respektera fansen som jag alltid har gjort.

Publicerad 2013-01-17 kl 14:02

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER