Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Pehrsson inte störd av förlusterna: "En fas där alla ska få chansen”

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

SALOU. Malmö FF har förlorat bägge matcherna under Magnus Pehrsson.
Men han är lugn.
- Vi behöver inte vara framme riktigt än, säger han till Fotbollskanalen.

Malmö FF inledde träningslägret i spanska Salou med att förlora mot allsvenska rivalen Österunds FK med 0-2 (0-0) och det ovanpå förlusten för en vecka sedan mot danska andradivisionslaget Helsingör.

I kampen mot Östersund så inledde MFF starkt och hade ett antal lägen, men byten ryckte sönder matchen:

- Vi gjorde avvägningen att vi är i en fas där alla ska få chansen att spela, att hitta sina roller och förstå hur vi spelar, och även ha så begränsad skaderisk som vi kan ha. Det var därför bytena kom när de kom, säger Magnus Pehrsson.

Malmö FF har till skillnad från de flesta allsvenska lagen en annan försäsong då man inte spelar Svenska Cupen, men det är inte det som styr nye MFF-tränarens handlande.

- Jag har mer tänkt att det här är ett läger där alla ska få chansen. Vi gör bytena oavsett att det kan göra matchen mer ryckig. Vi behöver inte vara framme riktigt än, men om två veckor i samband med första hemmamatchen mot Brann så kommer vi matcha laget mer för att optimera resultatet och prestationen.

Hur ser du på målen ni släpper in?
-   Det andra är en fast situation som inte var tillräckligt bra och det är samma sak på deras 1-0 där vi förlorar duellen och blir het på honom och försöker tackla för mycket. Det är bra lärdomar. 

Vad säger segern för Östersund om ÖFK inför 2017?
- Det var bra lag redan 2016 och man visar här att man är fortsatt bra. Jag har inte följt Allsvenskan supernära de senaste åren men jag har sett lite av dem och hängt med. Det är ett skickligt lag och ett av de mest utmanade att pressa högt på då de är skickliga på sin speluppbyggnad och metodik som de jobbat på i många år. Men hur bra de är får vi se, men de vann i dag och spelade en bra fotboll. 

Jiloan Hamad ser ut att hamna i en annan klubb och Simon Thern är klar för AIK. MFF-tränaren Magnus Pehrsson har inga krav på förstärkningar:

- Vi känner oss nöjda med den trupp vi har.

Är du inblandad i processen när exempelvis Jiloan Hamad ser ut att hamna i en annna klubb?
- Jag pratar med Daniel (Andersson, sportchef) dagligen och vi pratar om vad som händer med truppen, så absolut.

Se höjdpunkterna från MFF-ÖFK i spelaren ovan. 

Publicerad 2017-02-04 kl 14:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons