Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Pehrsson om att Yotún stannar i Malmö: ”Han blev inte glad över spekulationerna”

Allsvenskan

MALMÖ. Yoshimar Yotún har varit en av Malmö FF:s viktigaste spelare i år och har sagt att han vill stanna året ut. 
- Han är väldigt fokuserad att göra den här hösten hos oss. Det är så man vill känna med alla spelare, säger Magnus Pehrsson. 

Foto: Bildbyrån.

 Igår berättade Yoshimar Yotún till Sydsvenskan att han är helt inställd på att åtminstone slutföra säsongen i Malmö FF, trots rykte om bland annat turkiska klubbar och trots ett kontrakt som tar slut i vinter. Tränaren Magnus Pehrsson definierar idag beslutet som ”jätteviktigt”.

- Det är det vi har räknat med hela vägen, att han ska vara kvar. Åtminstone den här säsongen, sedan får vi se om det kan bli längre än så. I takt med att han har växt ut till en viktig spelare för oss, som har hjälpt oss väldigt mycket den här säsongen, så det har inte varit en spelare man vill bli av med.

ANNONS

- Sedan vet vi hur det är i den här världen, saker man ändras, men det var härligt att se att de spekulationerna... Han blev inte glad över dem. Att han är väldigt fokuserad att göra den här hösten hos oss. Det är så man vill känna med alla spelare, inte bara dem som har kontrakt 2018 och längre, utan även de som har kontrakt till årsskiftet.

Under försäsongen fick Yotún knappt spela och såg ut att vara långt ner på prioriteringslistan. Sedan slängdes han in från start mot Gif Sundsvall i omgång två och startat alla matcher utom en, och gjort två mål och fyra assist.

- Han är värd allt beröm. Man ska berömma honom lagom mycket och sedan hålla honom på tå, för annars kan det bli lite väl mycket tunnlar och grejer sånt där. Det har vi också sett. Men vi är väldigt nöjda.

Yotún har i år främst använts som vänstermittfältare, men har också spelat vänsterback, högermittfältare, och central mittfältare. Det är också på centralt mittfält ”där han är allra bäst”, enligt Pehrsson.

ANNONS

Hans möjliga positionsbyten har gjort att laget fått en taktisk flexibilitet, men först behövde Yotún lära sig att spela på det sättet som MFF ville. Det var framför allt två saker som Pehrsson försökte få Yotún att göra oftare på försäsongen.

- Det var nog att spela bollen framåt och spela snabbare. Det var nog ungefär de två sakerna. När man pratar med honom själv tycker han väl att han inte gjorde så stor skillnad på försäsongen och vad han sen gjorde när han väl börja spela, utan det var mer att han fick börja spela i startelvan.

- Det är möjligt att det var så. Vi vet hur det är, spelare som spelar och inte spelar, det är svårt att visa om man inte har förtroende, men jag tycker det var en stor skillnad. Jag tror att det där tjatet och förståelsen att han inte fick spela, och han fick bekräftelse i att han spela mycket snabbare. Det hjälpte honom att behålla den platsen och prestera.

ANNONS

I övrigt ser Pehrsson som att det är en enkel spelare att ha att göra med.

- Han är fin, för du behöver aldrig prata med honom om ”nu behöver vi hålla i bollen” eller ”nu behöver vi ha längre anfall”. Det är han ju en mästare på. Att både döda tid och bygga upp ett anfall, men just det här när vi har omställningar och vi har läge att sätta bollen framåt, att vara på honom på det. Det har hjälpt mycket. Det är därför han också har varit involverad i mycket av de sista passningarna till mål.

Publicerad 2017-07-11 kl 14:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto