POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Pehrsson prestigelös över MFF:s trupp: ”Inte mina spelare, det är Malmös”

Foto: Bildbyrån

Många tränare vill ha in sina egna spelare i sina nya klubbar.
Det blir inte så i vinter för Malmö FF.
- Man måste leva i symbios med vilka spelare man har och vad för värderingar som finns i klubben, säger tränaren Magnus Pehrsson till Fotbollskanalen.

Magnus Pehrsson har bara fått in ett nyförvärv, mittbacken Lasse Nielsen, och tillbaka ett lån, Pawel Cibicki. Ändå tycker han att truppen passar sättet han vill spela på.

- Det är en fantastiskt bra trupp och det känns väldigt bekvämt för mig att spelarna känner varandra så pass bra. De vet vad deras styrkor är och hur de ska göra varandra bra, säger han till Fotbollskanalen.

Under förra året sa Allan Kuhn att han inte hade spelarmaterialet för sättet han ville spela på, har du det?
- Ja, det tycker jag. Och framför allt, om man som tränare har sina egna idéer så måste man leva i symbios med vilka spelare man har och vad för värderingar som finns i klubben. Det måste vara mycket viktigare än bara jag. Det är inte mina spelare, det är Malmös spelare.

Pehrsson vill etablera ett ännu tydligare press- och omställningsspel i Malmö FF, och just de bitarna har ofta varit bra under försäsongen. Han definierar Jo Inge Berget, Markus Rosenberg, och Cibicki som trion som har ”sett bäst ut under den här perioden”. Framför allt mot SK Brann (2-1) i lördags.

- Den fart vi har haft i alla matcher, i omställningar när vi går väldigt snabbt fram, där är vi väldigt, väldigt giftiga. Det är där vi skapar många chanser.

- När vi har lite större tålamod mot uppställda försvar, när vi hittar det, då har vi några riktigt bra anfall. Det negativa är att vi får för lite av den varan.

- När vi tittar på det är det vår positionering som gör det. Istället för att ha tre, fyra, fem led så blir det för många nära boll och för många för långt ifrån boll. Vi hittar inte de stationerna på vägen, men när vi har det blir det väldigt bra. Det handlar om att bli van vid det. Jag gav spelarna lite feedback, det fanns redan tendenser till det under de sämre delarna förra året.

Samtidigt fanns också problematiska delar mot Brann. Brann hade knappt något mittfält i uppspelsfasen, vilket skapade en udda uppställning och MFF kom ibland fel i pressen.

- De byggde upp med fem spelare och sedan hade de tre forwards och två mittfältare som gick väldigt högt. Det var ett onormalt stort hål på mitten, men nyttigt att spela mot.

Även försvarandet på hörnor, varav en som gav reduceringen för Brann, var inte tillräckligt bra utfört av MFF.

- Vi tappade markeringar i nästan varje hörna. Det är klart, till slut straffade det sig.

- Lite handlade det om att de bytte runt spelare i andra halvlek, vi hade inte ordning på vem som hade vem, men igen. Man kan inte låta spelare stå fria ändå. Analysen av Olof (Persson), som har jobbat med det och har huvudansvaret för det, var egentligen att vi inte kan utvärdera och säga att vi har ett strukturfel, utan att vi inte tog ansvar för de roller vi hade.

På tisdagens träning saknades Rasmus Bengtsson plus spelarna som spelade i U21 dagen innan. Johan Wiland var igång för fullt med undantag för tillslagen, Behrang Safari tränade lugnt men det finns möjlighet för spel mot Rosenborg BK på söndag, och Erik Andersson körde ihop med Anders Christiansen.

Anderssons återhämtning från långtidsskadan har gått snabbare än vad det brukar. Han hade kunnat träna med laget redan nu, men i och med hans unga ålder och skadans omfattning tar MFF det lugnt.

- Jag kan inte sätta exakt datum han är tillbaka, men jag skulle säga inom en månad borde han kunna träna fotboll fullt ut.  

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-02-28 kl 21:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå