Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Peking-fans mobiliserar - vill att Hunt lämnar sin post: "Har inget förtroende"

20v

Det har stormat kring IFK Norrköping de senaste dagarna.
Nu vill Peking-fans att ordförande Peter Hunt lämnar sin post.
"Vi har inte något förtroende för Peter Hunt", skriver man i ett gemensamt upprop.

IFK Norrköping har de senaste dagarna skakats av det ena avhoppet efter det andra. På kort tid har nu idrottsskadeterapeuten Dale Resse, ledaren Stefan Thordarson, marknadschefen Robin Bornehav, klubbens SLO Fredrik Nilsson, klubbdirektören Jens Magnusson och trotjänaren Stefan Hellberg valt att lämna klubben.

ANNONS

I söndags riktade Hellberg stenhård kritik mot hur klubben leds av styrelsen och framför allt ordförande Peter Hunt.

- Jag kan inte längre ställa upp på den kultur vi har i vår förening i dag. Styrelsen behandlar inte folk på ett respektfullt sätt, ha Hellberg till NT då.

Fotbollskanalen kunde i går, onsdag, berätta om hur tidigare anställda varit rädda för ordföranden.

- Ingen vågar säga vad man tycker, folk är rädda för honom. Det är bara att hålla med eller bli dåligt behandlad. Styrelsen har utfärdat varningar till personal som varit helt orimligt och utan HR och annat. Personalpolitiken är bedrövlig. Jag hade typ sju chefer under sju år, sa en person som vill vara anonym.

Hunt svarade i går på kritiken, i ett öppet brev som Expressen publicerade.

”I dag upplever jag att det från enskilda individer finns en kritik mot arbetsmiljön och kulturen i föreningen och även en kritik mot mitt ledarskap. Detta tar jag på största allvar och det skulle vara befriande om denna kritik på något sätt konkretiserades. Jag tar naturligtvis felaktiga beslut och kommer säkert att göra det även i framtiden men min ambition är dock alltid att agera vad som är bäst för IFK. De personer som nu uttalar sig eller slutar har jag aldrig, jag upprepar aldrig haft några personliga konflikter med”, skrev Hunt.

ANNONS

Trots Hunts öppna brev har nu ett antal Peking-fans nu fått nog, de vill se att ordföranden lämnar sin post. 

”Ytterst ansvarig för detta är styrelseordförande Peter Hunt, vars mandat är att leda styrelsens arbete och inte att vara en operativ chefsperson inom föreningen. Ansvariga för arbetsmiljön i föreningen är styrelsen under ledning av ordföranden. Allt som kommit fram de senaste dagarna gör att vi inte har något förtroende för Peter Hunt att leda IFK Norrköping framåt genom den tuffa tid som väntar.

Härmed uppmanar vi valberedningens ordförande Lars Ahlm att avstå från att föreslå Peter Hunt som ordförande på årsmötet 2021, då vi menar att han inte har det förtroende hos medlemmarna som krävs. Valberedningen bör sondera efter en ny ordförande som efterträder Peter Hunt när mandatperioden löper ut i februari.

ANNONS

Vi har IFK Norrköpings bästa för våra ögon och vår gränslösa kärlek för denna 123-åriga förening gör att vi inte längre kan ställa upp på den vägen styrelsen, med Peter Hunt i spetsen, pekar ut”, skriver man i ett gemensamt uttalande, undertecknat Peking Fanz ordförande Sebastian Bengtsson, samt grundare Tim Adolfsson.

Bakom meddelandet står även tidigare ordföranden i Peking Fanz och flertalet andra supportergrupper.

Publicerad 2020-12-17 kl 12:57
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto