Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Peking jagar Kujovic-ersättare - nobbar provspelare

Foto: TT

IFK Norrköping ska ersätta Emir Kujovic - men nobbar provspelaren Sheka Fofanah.
- Vi behöver se till att fylla på, säger managern Jens Gustafsson.

Bara timmar innan lördagens match mot Djurgården blev övergången officiell - Emir Kujovic lämnar IFK Norrköping för belgiska Gent. Efter drabbningen meddelade Pekings manager Jens Gustafsson att klubben nu behöver få in en ersättare till Kujovic.

- Ja, det tycker jag. Vi har tappat ganska många spelare sedan slutet på 2015. Fem spelare, nästan halva laget, är borta från det guldlaget. Det är ganska många tapp. Vi behöver verkligen se till att fylla på. Men vi är också medvetna om att det kan ta en stund innan vi klarat ut det, säger Gustafsson.

 Norrköping har dock varit berett på en försäljning av skyttekungen Kujovic.

- Ja, så är det ju. Sen är det alltid tråkigt när spelare lämnar, och det är så klart ett väldigt stort tapp för IFK Norrköping att en så kvalitativ spelare som Emir Kujovic lämnar. Men vi är också noga som förening att ge möjlighet till spelare som vill ut, för att förhoppningsvis kunna vara attraktiva när vi rekryterar spelare. Spelare ska veta att man kan ta sig från Norrköping och vidare. Sen väljer vi att se det på ett sätt som är mer positivt utifrån Emirs utveckling i IFK Norrköping och allt han bidragit med här, allt det han lämnat här som gjort att IFK Norrköping är i en betydligt bättre position i dag än vad klubben var i när han kom.

 Jens Gustafsson medger att man redan är igång med processen för att hitta en Kujovic-ersättare.

- Men vi är väldigt noga med de människor som vi ska ta sig in i det här gänget, så att vi verkligen är skarpa i att det blir rätt människor som kommer in och får vara en del av IFK Norrköping. Det är inget som kommer att vara klart i morgon, så kan jag säga.

Under den senaste tiden har IFK Norrköping haft en 21-årige anfallare från Sierra Leone vid namn Sheka Fofanah på besök, men något kontrakt med honom blir det inte.

- Fofanah har varit hos oss, men också lämnat oss. Dels beror på en skada som han har, som vi bedömer gör att det kommer ta en stund innan han är i speldugligt skick, och vi har väldigt få träningar framöver som vi kan utvärdera honom på ett sätt som blir rättvist. Fofanah har tagit sig vidare, kan man säga, säger managern.

Precis som Kujovic gjort den senaste tiden har den nu tidigare anfallskollegan Christoffer Nyman omgärdats av många rykten. Norrköpings anfallare har placerats i både Nantes och Union Berlin, men är än så länge kvar.

- Det kommer alltid snackas. Jag spelar i IFK just nu och har det jättebra här, säger Nyman.

 Det finns inget nytt?
- Som sagt, jag är i IFK just nu. Det känns jättebra. Vi har match på onsdag, Champions League-kval - det ska bli skitkul.

Så du kommer spela matcherna mot Rosenborg?
- Ja, om jag blir uttagen är jag med, svarar Nyman med ett leende.

Publicerad 2016-07-10 kl 06:27
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER