Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Peking-talangen kommenterar ryktena: “Klart man påverkas”

Allsvenskan

Kalle Holmberg, 29, ryktas till IFK Norrköping.
Samtidigt väntar Lucas Lima, 20, på sitt genombrott.
- Varje gång jag har blivit bättre har jag fått slita, säger han till NT-sporten.

Foto: Bildbyrån

Djurgårdens Kalle Holmberg får sparsamt med speltid i Djurgårdens IF och har uppgetts vara högaktuell för en flytt till den allsvenska konkurrenten IFK Norrköping i sommar. 

I Peking finns redan talangen Lucas Lima, som i fjol gjorde sitt första allsvenska mål i karriären. Anfallaren medger att han har påverkats av Holmberg-ryktena. 

- Klart man påverkas – men det behöver inte vara negativt. Varje gång jag blivit bättre är när jag fått slita, varit i underläge, eller tvingats ta en utmaning. Det är bara att brösta det som kommer, "face the fears". När man är bekväm blir man sämre, i alla fall för egen del, säger Lima till NT-sporten.  

ANNONS

I år har Lucas Lima bara fått kortare inhopp i allsvenskan. 

- Det har gått helt ok, men jag ska inte ljuga: jag hade hoppats på mer. Både speltid och mer poäng för laget. Men det är inget jag tjurar över, för sån är fotbollen. Jag tänker fortsätta att göra mitt, jobba hårt för att bli bättre. Jag är inte nöjd, säger han till tidningen och fortsätter:

- Jag kommer alltid att kämpa och fokuserar på det jag kan kontrollera, att ta hand om min kropp och utvecklas. Vilka spelare som kommer, eller vad som händer i framtiden, kan jag inte förutse. Om det slutar med att jag blir kvar, lånas ut eller säljs får vi se. Jag kan inte se in i framtiden, vill inte ens veta vad som händer i morgon, utan bara ta en dag i taget.

Lucas Limas kontrakt med IFK Norrköping sträcker sig över nästa säsong.

Publicerad 2022-07-01 kl 15:53

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto