Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Peña om MFF-framtiden och uppmärksammade utspelet: "Det har blivit en stor grej av inget"

Allsvenskan

MALMÖ. Sergio Peña har varit kritisk till sin situation i Malmö FF.
Nu förklarar han sitt senaste utspel och redogör för framtiden i MFF.
- Just nu finns inget bättre än Malmö så jag är kvar här, säger Sergio Peña.  

Foto: Bildbyrån

Andreas Georgson, Åge Hareide och Sergio Peña.

Det har blåst kring mittfältsstjärnan under hösten. Först dementerade 27-åringen Aftonbladets uppgifter om att han vill bort från klubben. Men när flyget skulle gå mot landslagssamlingen i Peru för två veckor sedan la Sergio Peña ut ett inlägg på Instagram. 

"Jag kommer inte sakna er, inte ens lite", löd det kryptiska budskapet. 

MFF-spelaren slår ifrån sig att det skulle syfta på klubben.  

- Media har gjort en för stor grej av det tycker jag. Jag hade inte Malmö FF eller något med i inlägget, säger Sergio Peña.  

Vad menade han med inlägget då?  

- Jag har redan pratat med klubben, Daniel (Andersson, sportdirektör) och tränaren. Allt är okej, jag behöver inte säga mer.  

ANNONS

- Jag spelar och har kontrakt här två år till. Som en professionell spelare blir man arg ibland när man inte får spela, men jag tycker att det är normalt, säger Peña. 

När 27-åringen väl kom fram till Peru sa han att “saker och ting i klubben tyvärr inte är särskilt bra”, enligt sajten RPP. Uttalandet kom efter att förra sommarens prestigeförvärv bänkats mot både Union Saint-Gilloise och Helsingborgs IF, och Peña har varit in och ut i startelvan hela året. 

Peña utvecklar citatet i RPP: 

- Det var för att jag inte fick spela i två matcher, inget utöver det. Jag förklarade vad som hände med mig i Malmö FF och sa att jag inte är glad för att jag inte spelar. Varför? Nu har jag pratat med tränaren och han har förklarat varför jag inte spelat. Jag förstår det. Det är normalt men som en professionell spelare vill man alltid spela. Jag ger hundra procent när jag spelar men förstår tränarens och klubbens beslut.  

ANNONS

Peña säger att han inte behövt be om ursäkt till klubben när han kommit tillbaka till Sverige. 

- Det har blivit en stor grej av inget, ärligt talat, säger Peña. 

- Daniel och tränaren har varit med länge, de förstår. Folk runt omkring som inte kan så mycket om fotboll pratar en hel del - det är normalt. Så går det till i media. Men när du inte får spela blir du arg ibland och gör inte de bästa handlingarna, men man får rätta till dem och fortsätta.  

Handlingarna på planen menar du?  
- På planen, utanför... När man pratar i media säger man ibland inte de bästa sakerna. Dem får man rätta till och fortsätta. Jag bråkar inte med någon och respekterar alla och klubben. 

Interimtränaren Åge Hareide meddelade tidigt att han inte kunde spela med mittfältskreatörerna Peña och Moustafa Zeidan samtidigt på planen. Peruanen säger att han är införstådd med Hareides taktiska bild, men tycker att båda visst kan inleda matcherna.  

ANNONS

På frågan om han kommer spela i MFF nästa år har Peña inte ett lika tydligt svar:  

- Det är för tidigt att säga. Jag vet inte, jag har kontrakt med Malmö. Men det är klart, lämnar jag Malmö är det för något som är bra för både mig och klubben då. Det beror inte bara på mig. Just nu finns inget bättre än Malmö så jag är kvar här. Jag kom hit för att det är den största klubben i Sverige. Jag är glad här. Det är bara att jag inte är glad när jag inte får spela, vilket är normalt.  

Sergio Peña har gjort ett mål på 44 matcher i MFF och har kontrakt över säsongen 2024. 

Publicerad 2022-10-04 kl 14:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto