Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Pep" struntar i tabellplacering

MALMÖ: "Pep" Clotet Ruiz jämförde att tippa allsvenskan med att förutsäga aktiemarknaden. Spanjoren kan inte säga var hans Halmstad hamnar i tabellen - och bryr sig inte heller.

- Jag kunde verkligen inte tippa, allsvenskan är en otroligt jämn serie, säger Pep Clotet Ruiz till FotbollDirekt.se.

- Och för oss är inte tabellplaceringen det viktiga nu, vi bygger ett lag från grunden.

"Pep" Clotet Ruiz har stängt dörren för en återflytt till Malmö FF - det är Halmstad som gäller framöver. Han kommer inte ersätta Roland Nilsson. Istället inspireras spanjoren av att bygga ett nytt HBK.

Men att Halmstad ska spela "possession football" à la Barcelona är ett missförstånd, menar Pep".

- Alla lag ska göra det de är bra på. Vill du se Barcelona, slå på TV:n. Vi vill kunna spela på flera olika sätt, men vi är fortfarande i byggskedet. De andra lagen är mer färdigbyggda.

Clotet Ruiz oroas dock inte av att ha ett ofärdigt lag med mindre än två veckor kvar till premiär - och den svajiga försäsongen bryr han sig inte om överhuvudtaget.

- Jag har inte hyllat spelarna när vi vunnit och jag har inte heller skällt på dem efter förlusterna. Det handlar om att lära sig saker. För Halmstad och för mig. Vi bryr oss inte om vad folk tror om oss - och ärligt talat bryr jag mig inte om var vi slutar i tabellen heller. Jag vill lära mig saker och utvecklas.

HBK har också testat flera olika spelsätt på försäsongen - bland annat okonventionella 3-5-2. Men i linje med vad han säger om ett Halmstad som ska kunna variera sig så finns det inget givet första spelsystem.

- Det blir klassiskt engelskt 4-4-2! (skratt) Nej då, men vi måste pröva oss fram när det är ett nytt lag som ska byggas. Vi vill kunna spela på flera olika sätt.

Publicerad 2011-03-22 kl 10:18
Annons
Annons
Annons