POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Per Karlsson tänker inte göra om "idiotbrytningen"

Per Karlsson skadade sig i samband med förra derbyt mot Djurgården - då han gjorde en spagatbrytning. Några såna bravader blir det inte mot Hammarby.
- Nej, det har jag lärt mig nu att jag får göra såna när jag är hundraprocentigt säker att det funkar och att vi inte har några viktiga matcher som väntar därefter, säger Karlsson till FotbollDirekt.se.

Karlsson hade en lite motig inledning på säsongen och var ett tag utanför startelvan och Walid Atta fick chansen i hans ställe. Men under hösten har Karlsson varit helgjuten i försvaret.
- Ja, ända sedan EM-uppehållet har det gått bra. Det var lite upp och ner för mig i början av säsongen, det stämmer. Men nu har jag hittat rätt igen, säger Karlsson.

Men räkna inte med att Karlsson blir någon derbyhjälte med ett avgörande mål. Hans avslut mot mål den här säsongen går inte ens att räkna på ena handens tumme.
- (skratt) Nej, det lär jag nog inte bli. När Jos går framåt, vilket han gör riktigt bra, är det jag som alltid säkrar hemåt och har det defensiva ansvaret. När det är hörnor är det alltid jag som är längst bak och ska täcka upp. Nisse (Nils-Eric Johansson) brukar gå upp och nicka in någon i stället. Jag lär absolut inte göra det, säger Karlsson med ett leende.

Att derbyt spelas tidigt, redan 12.30 har han inga problem med, även om det är en ovanlig fotbollstid.
- Att äta rätt och bygga upp sig gör man dagarna innan matchen och vi spelar ju många träningsmatcher på försäsongen tidigt, vid 13 eller 14, så det är egentligen inte nytt alls.

Hur går det i derbyt?
- Vi vinner. Nisse nickar in en hörna ska ni se, han har sett het ut på träningen.

Publicerad 2009-10-24 kl 11:22
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå