POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Peter Larsson klar för FCK

För andra gången är affären offentlig på FCK:s hemsida. Peter Larsson, 24, lämnar Halmstads BK för FC Köpenhamn.
Redan på söndag kan han debutera.

Danska storklubben FC Köpenhamn råkade av misstag presentera Peter Larsson i truppen under torsdagskvällen. Ett "mänskligt" fel som fick rättas till och sedemera dementerades.
Nu är affären klar - en övergång som Fotbollskanalen.se kunde avslöja för ett par dagar sedan. Enligt Hallandsposten fåt Halmstad runt 20 miljoner kronor för backen.
– FCK känns som ett lagom första steg. Hellre det och att få speltid än att som Kalle Svensson, Andreas Granqvist och Jon Jönsson direkt gå till en större liga, hamna på bänken och sedan tvingas gå tillbaka till den här nivån, säger Peter Larsson till Hallandsposten.
Sportchefen helnöjd:
- Efter försäljningen av Michael Gravgaard i början av transferfönstret var det viktigt för oss att hitta den exakt rätte profilen som ersättare, säger FC Köpenhamns sportchef Carsten V.Jensen till FCK:s hemsida.

"Borde varit med i EM"

Tränaren Ståle Solbakken anser Peter Larsson vara en av Skandinaviens bästa i sin roll.
- Han är en kompromisslös mittback - och en riktig fajter, säger Solbakken som tycker det var konstigt att Larsson inte platsade i den svenska EM-truppen.
I FCK får Peter Larsson tröjnummer 12. I dag klockan 11.00 tränar svensken med sina nya lagkamrater för första gången. På söndag väntar Randers.

Publicerad 2008-07-25 kl 10:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå