Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Petersson drabbad av befarad korsbandsskada

Allsvenskan

Olyckan har varit framme igen för Adam Petersson.
Mjällby-mittfältaren har drabbats av en förmodad korsbandsskada.
- Med största sannolikhet fortsätter jag att spela fotboll, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

När Mjällby genrepade mot Trelleborgs FF inför allsvenskan tvingades Adam Petersson, 23, kliva av efter mindre än en kvart. Till premiären mot Häcken var mittfältaren otillgänglig på grund av en ”långtidsskada”.

Skadedomen är inte fastställd och Petersson inväntar definitivt besked. Men det ser inte särskilt ljust ut.

- Till 99 procents säkerhet är det korsbandet igen, säger han till Fotbollskanalen.

Vad var det som hände?
- Deras mittback nickar ned bollen och jag pressar en av deras mittfältare, där jag kommer fel in i situationen. Jag vet inte riktigt vad som händer sedan. Jag tror det är en stämpling och jag fastnar med knäet på något sätt.

Annons

Petersson har under sin karriär dragit korsbandet, vilket är en allvarlig knäskada, två gånger. Det är samma knä som förolyckats.

Den senaste veckan har varit motig.

- Det har den varit. Men man skiftar fokus ganska snabbt. Det har jag gjort de två tidigare gångerna. Man börjar köra på med sitt nya tillstånd direkt, börja rehaba eller någonting annat. Man försöker skydda sig själv lite på det sättet. Mentalt släpper man det ganska snabbt.

Det blir ganska många månader vid sidlinjen som väntar.
- Ja. Så är det.

Hur tänker du kring att det här är tredje gången som det händer dig?
- Det blir inte lättare att se en ettårig rehab framför sig, det vore att ljuga. Samtidigt kommer jag att rehaba på samma sätt hela det här året. Jag funkar så som människa att jag aldrig skulle få för mig att göra någonting halvdant i gymmet. Det ligger inte i min natur. Jag kommer göra det på samma sätt och om jag gjort några misstag tidigare gånger så kommer jag inte att göra om dem, säger Petersson och fortsätter:

Annons

- Jag ska försöka vara lika noggrann som de tidigare gångerna. Jag har väldigt svårt att tro att det här skulle berott på att jag gjort dålig rehabträning.

Petersson kom tillbaka från sin andra korsbandsskada förra säsongen och startade ett par matcher i slutet av säsongen. Han fick även gott om speltid i cupspelet 2024.

Det blir förmodligen inget mer framträdande för honom i år. Efter säsongen löper hans kontrakt med Mjällby ut.

- Det (utgående avtalet, reds. anm) var en av de första sakerna som slog mig, det gjorde det redan när man låg där och hade ont. Då började man tänka i de banorna. Det är vad som varit skillnaden den här gången mot de andra gångerna, att man har lite svårare att se vad som kommer att hända framöver, säger mittfältaren och fortsätter:

- Sedan vet jag att Mjällby ändå är min klubb, om man säger så. De kommer stötta mig med allt de kan hjälpa till med. Jag känner mig inte så orolig. Med största sannolikhet fortsätter jag att spela fotboll. Men jag är inte så orolig om det inte blir så.

Annons

Har du funderat i de banorna? Att du kan ha gjort din sista match?
- Det är klart att man tänkt tanken. Men jag kommer att rehaba i ett år oavsett vad och varför skulle jag då inte försöka komma tillbaka en gång till? Men det är mycket som snurrar och inget är helt, helt spikat ännu. Det gör det svårt att bestämma något nu och jag kommer inte ta några beslut om någonting de närmaste veckorna. Det får växa fram under året. Det tror jag Mjällby och alla runtomkring har förståelse för.

Petersson har spelat i Mjällby hela sin seniorkarriär. Han står noterad för 35 tävlingsframträdanden i Blekingeklubben.

Publicerad 2024-04-02 kl 19:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto