POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Petter Andersson efter debutmålet: ''Riktigt skönt''

Groningen fick en spelare utvisad redan efter en minut i lördagens holländska ligamatch mot Heracles. Men Petter Andersson hoppade in och räddade en poäng åt sin nya klubb.

- Det var riktigt skönt. Första målet är alltid speciellt så det var en rolig afton, säger Petter Andersson till FotbollDirekt.se.

Hans debutmål i den 85:e minuten innebar kvittering för Groningen och kom efter att Heracles, med en man mer, hade tagit ledningen. Upprinnelsen till målet kom via ett helsvenskt samarbete.
- Marcus Berg fick bollen på kanten och slog ett inlägg som Andreas Granqvist nickade ner. Till sist fick jag bollen och kunde få dit den, berättar Andersson om målet.

Första perioden i den nya klubben har inneburit en del tid på bänken. I lördagens match fick Andersson återigen agera inhoppare i den 62:a minuten.

Men situationen var den förre Hammarby-spelaren förberedd på.
- Det tar tid att anpassa sig. När jag skrev på hade laget redan spelat sin första ligamatch och vunnit stort. Tränaren sa att han inte tänkte ändra på laget i första taget. Det var upp till mig att visa min kapacitet och då skulle också chansen komma.

Och den tog du onekligen nu? - Det kan man säga.

Vad har varit den största omställningen? - Det är betydligt högre tempo på matcherna utan några längre avbrott. Spelet sätts igång snabbt, dock tycker jag att träningarna inte skiljer sig så mycket jämfört med i Hammarby.

Publicerad 2008-09-21 kl 14:41
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå