Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Planen står fast - McGregor tidigast i allsvenskan 2022: "En tuff omställning"

Allsvenskan

Peter McGregor har inte gjort debut i allsvenskan.
Planen är fortsatt att det är tidigast 2022 som gäller för nyförvärvet.
- Det är en tuff omställning, säger sportchefen Bosse Andersson till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Anfallaren Peter McGregor, 20, anslöt i februari i år till Djurgården. Stockholmslaget plockade in anfallaren på lån från det jamaicanska laget Duhaney Park över 2021, men med en option om förlängning. Sportchefen Bosse Andersson meddelade då att målet är att McGregor ska bli en truppspelare till 2022. 

McGregor har inte kommit till spel i någon allsvensk match i år, utan har i stället främst tränat med Djurgårdens U19-lag. Under lördagen hoppade han in i träningsmötet med Kalmar FF, som spelades över tre halvlekar om 45 minuter och slutade med en 3-2-förlust. McGregor lämnade då planen mållös, men hade ett avslut i stolpen. 

ANNONS

Andersson berättar att McGregor gör framsteg, men att anfallaren har mycket att lära sig. 

- Han har kommit en bit på vägen. Det är en bra grej att skapa chanser, men sedan är det för tidigt att säga. Han har jobbat på bra och vi har haft ett projekt med att han kört med U19 och specialträning, vilket vi ska köra på med i nästa vecka också, samtidigt som han kommer att vara med och spela i någon U21-match också, säger han till Fotbollskanalen. 

 

Sportchefen menar att det har varit en lång startsträcka för anfallaren.

- Det är absolut en tuff omställning. Han har inte spelat fotboll på länge och har mycket att lära. Han har tränat kontinuerligt med U19-laget och sedan får vi se var det leder.

McGregor anslöt samtidigt utan att ha spelat matcher på länge på grund av covid-19.

- Det har varit tufft med covid-19. Det är klart att han har lite tekniska brister, men fördelen är att han jobbar hårt och vill lära sig, säger Andersson. 

ANNONS

Hur har han utvecklats?
- Om man inte har spelat fotboll på länge och sedan får kontinuitet i träning utvecklas man av det. Han har inte spelat fotboll på länge och då gäller det att få kontinuitet i träning. Det är det som är fokus för honom. Om man tränar mer över tid orkar man mer och då kan man visa sina egenskaper. 

Vilka egenskaper har McGregor som du uppskattar?
- Han är framför allt ambitiös, vill något och är beredd att träna hårt. Han har även en stark fysik och är en målgörare. Han kommer till avslut. Vi har haft erfarenhet tidigare av att ge spelare tid för att de ska utvecklas. 

Tror du att McGregor kan få en liknande utveckling, som andra talanger ni plockat in utifrån?
- Chilufya gör sin bästa säsong under sitt fjärde år. Jag tror att många har varit skeptiska, men det gäller att ha tålamod och den biten. Det är flera spelare som visat det förut, men sedan har vi en ganska tuff konkurrens. Det är nog många som är nyfikna på många av våra spelare, och i går fick alla spela. Det var nog kul att se för vår publik. Vi har dock inte någon avsikt med att han ska spela allsvensk fotboll i år. 

ANNONS

Andersson menar att det är för tidigt för anfallaren med allsvenskan under 2021. . 

- Vi har ett ganska bra lag och en tuff konkurrens. Han ska i sådana fall vara en allsvensk fotbollsspelare i vår trupp 2022. Det är det som det handlar om. 

Vad saknar han i dagsläget?
- Det är kontinuerlig träning, anpassning och den biten. 

Ännu är det inte klart om McGregor blir kvar i Djurgården till 2022.

- Oavsett om det är Vasiutin vi lånar eller någon annan, så är det i november man tar hand om det. Vi har en dialog med klubben, så det kan bli alla typer av lösningar. Vi får utvärdera, säger Andersson. 

Publicerad 2021-06-20 kl 15:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto