Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Plusresultat för AIK 2016 - så mycket fick man för Eliasson

Foto: Bildbyrån

AIK:s vd Mikael Ahlerup.

AIK redovisar ett positivt resultat efter skatt för 2016, på 4,6 miljoner kronor.
Det framgår i den bokslutskommuniké som klubben släppte under måndagen. 

Under måndagen presenterade AIK sitt bokslut för 2016 på sin hemsida. Under förra året uppgick intäkterna till 145,8 miljoner kronor, att jämföra med 160,3 från 2015. Minskningen beror till största del på grund av att man minskade sina match- och eventintäkter med 7,5 miljoner kronor och sina spelartransfersintäkter med 13 miljoner kronor.

Rörelseresultatet landade på minus 6,1 miljoner kronor, men resultatet efter skatt uppgår till plus 4,6 miljoner kronor. Anledningen till skillnaden mellan rörelseresultatet och resultatet efter skatt är en positiv skattepost om 10,7 miljoner kronor i det fjärde kvartalet.

AIK:s egna kapital ökade från 29,6 miljoner kronor till 34,2 miljoner kronor under 2016.

AIK fick in 10,6 miljoner kronor via spelarförsäljningar 2016, för Mohamed Bangura, Fredrik Brustad och Niclas Eliasson. Den summan är netto, efter att agentkostnader, restavskrivningar, solidaritetsersättningar och vidareförsäljningsersättningar betalats ut.

I kommunikén framgår det också att AIK fick in 1,2 miljoner kronor i egen kassa för Niclas Eliasson, som såldes till IFK Norrköping. Det är alltså inte nödvändigtvis vad Peking betalade för yttermittfältaren, men vad AIK fått för honom.

Dessutom meddelar AIK att samarbetet med Lagardere Sports Scandinavia, som sedan 2015 säljer VIP- och sponsorprodukter åt klubben, blivit bättre. Parterna har under det senaste året legat i konflikt om avtalet som skrivits.

"Under senare delen av året har ett framåtinriktat arbete återupptagits tillsammans med Lagardère Sports Scandinavias säljteam", skriver AIK i kommunikén.

FOTNOT: Försäljningarna av Alexander Isak (till Dortmund) och Ebenezer Ofori (till Stuttgart) redovisas under 2017, eftersom det var då affärerna genomfördes, och pengarna som AIK fått för de två spelarna räknades alltså inte in under 2016.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-02-20 kl 10:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons