POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Pode tvåmålsskytt i skånsk målfest

Marcus Pode har haft några tunga säsonger bakom sig. Hemkommen från Danmark, där han mest var i kylskåpet, visade han att han har mycket kvar att ge. I träningsmatchen mot Helsingborg överglänste han självaste Henrik Larsson och gjorde två mål.

Vill du se mål gå på hockey! Det uttryckte myntade tidigare förbundskaptenen Lars "Laban" Arnesson. Det räcker dock med att åka till Skåne och se ett möte mellan Helsingborg och Trelleborg. Mötet i Klippan slutade nämligen 4-3 till Trelleborg.
- Det känns som om vi har närmat oss de bästa lagen. Och den här segern var extra skön med tanke på att vi haft lite svårt att vinna under försäsongen, sade matchhjälten Pode efter matchen till FotbollDirekt.se.

Redan i halvtid lutade det åt en målrik tillställning, då Trelleborg ledde med 2-1 men där matchen innehållit enormt många målchanser åt båda håll.
Pode gjorde 1-0 i den 35:e minuten på en retur men bara minuten senare var Trelleborgs ledning utjämnad av Henrik Larsson som utnyttjade förvirring i Trelleborgs försvar.

- HIF hade mycket boll i första men vi hade snabba omställningar. I andra halvlek böljade spelet mycket fram och tillbaka - en typisk försäsongsmatch, beskriver Marcus Pode.

Pode gav Trelleborg ledningen på nytt i den 52:a minuten på ett friläge, då hade HIF utjämnat till 2-2 bara två minuter innan.
De två sista målen lät vänta på sig till matchslutet, då Henrik Larsson först nickade in 3-3 men där Peter Abelsson satte 4-3 till Trelleborg på en retur i den sista matchminuten.

- För oss var den här segern mycket betydelsefull. Och även om det var en träningsmatch, så är det ändå speciellt att möta ett lag som Helsingborg som har en spelare som Henke Larsson, säger Pode.

Han själv var nöjd med sin insats och tänker visa belackarna att han fortfarande kan leverera.
- Jag känner att jag har mycket mer att ge än vad jag har visat så här långt, förhoppningsvis får jag chansen att visa det under säsongen.

Publicerad 2009-03-22 kl 17:42
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå