POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Polisen:"Vi visiterade alla"

Sydsvenskan skrev tidigt att Djurgårdens risksupportrar kom sent och slapp hård visitering.
- Jag får förtydliga, vi visiterade alla, säger supporterpolis Henrik Qvist till fotbollskanalen.

Swedbank Stadion fick evakueras efter att matchen mellan Malmö och Djurgården avbrutits på grund av knallskott. Supporterpolisen Henrik Qvist berättar om lugna scener efter evakueringen av Swedbank stadion. Ännu har ingen gripits för knallskotten som kastades in på plan.

- Det är oklart om någon tagits för knallskotten. Men man har väl dock tagit han i röda shorts som slogs på läktaren. Han blev gripen av polis efter matchen, säger supporterpolisen Henrik Qvist till fotbollskanalen.

Sydsvenskan skriver att en del problem uppstått i samband med att en grupp risksupportrar från Dif kommit sent till Arenan. Enligt Sydsvenskan ska man ha släppt på visitationen av dessa för att snabba på insläppet

- Nej, vi har visiterat ändå! Visitationen har fortgått hela tiden. Viktigt att göra ett förtydligande där. Vi förberedde för ett sådant beslut, men vi har hela tiden visiterat, klargör Qvist för fotbollskanalen.

Vad blir nästa steg för polisen?

- Nu kommer vi samla in material. Sen kommer det läggas på utredare att titta och se hur mycket videomaterial som vi kan få in, folk som har sett händelserna. Det blir lägga ett pussel, säger Qvist.

Vilken tidshorisont pratar vi om?

- Det är jättesvårt att säga. Det blir att utredarna tar över, och där är min kunskap ringa.

I samband med presskonferensen gick polisen ut och sade att knallskotten såg ut att komma från den dedikerade djurgårdssektione. En version Henrik Qvist vidhåller vid.

- Uppfattningen är att det kommer från djurgårdssektionen. Både min och arenabefälets uppfattning att knalllskotten kom från djurgårdssektionen, upprepar supporterpolis Henrik Qvist.

Publicerad 2011-07-30 kl 19:54
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå