Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Politiker vill inte flytta Zlatanstatyn utanför Malmö: ”Ser det inte som ett alternativ”

Allsvenskan 2019-12-28 kl 20:56

Zlatanstatyn har vandaliserats flera gånger.
Fast trots att initiativ har lyfts för att flytta statyn ser inte kommunalrådet Frida Trollmyr att statyn ska flytta utanför Malmö.
- Det kan vi inte. Det är Malmöbornas egendom, säger hon till Sydsvenskan.

Foto: Bildbyrån

Zlatan Ibrahimovic staty invigdes i Malmö i början av oktober. Efter att beskedet kom att han blev delägare i Hammarby har statyn vandaliserats upprepade gånger, där den senaste gången näsan blev avsågad och statyn nedsprayad med silverfärg.

Enligt Sydsvenskan har Malmö stad bara betalat notan för den första vandaliseringen, då vaktnotan kostade 21 000 kronor. Det var betydligt högre än de 15 000 kronor kommunen hade beräknat att den årliga notan för underhåll skulle kosta för statyn, fast då ingick inte kostnader för vandalisering eller andra oförutsedda händelser.

Ett initiativ har nu väckts där 743 har skrivit under att de vill skicka statyn till Stockholm. Det innebär att kommunstyrelsen måste ta upp frågan, eftersom alla initiativ i Malmö som får 100 ja-röster ska lyftas till ansvarig politisk nämnd.

ANNONS

- Det kan vi inte. Det är Malmöbornas egendom. Vi får också räkna med att det finns en massa Malmöbor som är nöjda med statyn och som inte har skrivit under Malmöinitiativet, säger Kultur- och fritidskommunalrådet Frida Trollmyr (S) till Sydsvenskan.

Trollmyr menar att de kommer att se till helheten när de ska ta ett beslut kring initiativet, men hon tycker inte att statyn ska lämna Malmö.

- Jag ser det inte som ett alternativ. Vi har tackat ja till en donation. Den är vår. Den har ett värde som tillhör Malmöborna.

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto