Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Politikerna vill ta hårdare grepp om Stockholmsderbyn

Stockholms idrottsborgarråd Madeleine Sjöstedt (FP) tänker koppla ett hårdare grepp om fotbollsarrangemangen i staden, och kräver nu en rad svar från klubbarna.

Vid ett möte i stadshuset på torsdagen mellan Sjöstedt, polisen, SL och klubbarna tänker idrottsborgarrådet förhöra sig om varför vårens derbymatcher inte förlagts till dagtid, som hon efterlyst.

Allsvenskan drar i gång den 4 april, och under våren möts exempelvis Brommapojkarna och Djurgården en fredag klockan 18 och AIK-Hammarby en torsdag klockan 20, även om andra matcher lagts tidigare.

Andra tunga derbyn i vår, som Hammarby-Djurgården, respektive Djurgården-AIK, spelas på måndagar vid åtta på kvällen. Det är en ordning som tv-bolaget Canal Plus dikterat, hävdade Djurgårdens biljettansvarige Tomas af Geijerstam för TT i vintras.

Mötets huvudnummer blir en diskussion om Sjöstedts planer på att idrottsnämnden ska ta ett samordningsansvar för matchplaneringen.

I dag är räddningstjänsten samordnande inför matcherna, men Sjöstedt vill ta ett fastare grepp.
-Det handlar om sådant som när och var matcher spelas. Staden är ju trots allt arenaägare, och vi kan inte acceptera de bråk och skadegörelser som varit i samband med derbyn. Något ytterligare måste göras, säger Sjöstedt till TT.
-Jag vill också veta vad klubbarna gjort för att komma åt den förlegade kvinnosynen i läktarkulturen, och hur de använt de kameror de sedan ett år haft tillgång till, säger hon.

Hon säger sig vara besviken på regeringen och justitieminister Beatrice Ask (M) som inte införde anmälningsplikt för huliganer när en rad andra beteenden i samband med matcher nyligen kriminaliserades.
-Vi är ju ett regeringsbärande parti och vi tänker fortsätta påverka för att anmälningsplikt ska införas i lagen, säger Sjöstedt.

TT

Publicerad 2009-03-18 kl 16:56
Annons
Annons
Annons