Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Pontus Farnerud öppnar för allsvenskan: "Vet att Göteborg visat intresse"

Allsvenskan

Pontus Farnerud öppnar för spel i allsvenskan.
Enligt uppgift till fotbollskanalen.se förhandlar han med IFK Göteborg.
- Jag pratar med en klubb i Sverige, säger han.

För två veckor sedan berättade Pontus Farnerud att det förmodligen inte blir spel i allsvenskan. Nu låter det annorlunda.

- Från början var prio ett att få något annorlunda. Asien eller USA. Men jag har aldrig stängt några dörrar till någon. Det har varit prio ett, men det innebär ju inte att det blir så, säger han.

Enligt uppgift till fotbollskanalen.se är IFK Göteborg en av klubbarna som Pontus Farnerud väljer mellan. Den förre Stabaek-mittfältaren är dock hemlighetsfull.

- Jag vet att det har funnits intresse från deras sida.

Kan du dementera IFK Göteborg?

- Nej, jag kan inte göra det. Jag har sagt till klubbar att jag helst tittar på alternativ utanför Skandinavien... men kanske, vi får se. Alltså, jag pratar med en svensk klubb men jag kan inte bekräfta eller dementera. Jag vet inte hur mycket jag kan säga för klubbarnas del.

ANNONS

Finns det någon annan klubb i Sverige som är är med i bilden?

- Haha, ja det kan det vara. Nä, men vi pratar med någon klubb i Sverige och jag vill inte vara den som berättar vilken klubb det är. Jag var riktigt nära att gå till Göteborg när jag var 18 år, så då har vi ju det klart. Men då valde jag Monaco istället. Det var riktigt nära att det blev Göteborg, jag hade varit uppe och kollat på lägenhet och grejer, säger Farnerud som befinner sig i Monaco. Och den franska klubben vill ha tillbaka den svenske mittfältaren som spelade för laget mellan 1998–2005.

- Klubben har det tufft, så de skulle behöva lite förstärkning.

Är det aktuellt?

- Det är inte oaktuellt. Monaco finns med, sedan får vi se. Det är ett viktigt val för mig. Jag är 31 år och det kanske är det sista kontraktet jag skriver.

Hur många klubbar väljer du mellan?

ANNONS

- Tre, fyra klubbar.

Finns det danska eller norska klubbar med i tankarna?

- Nej, jag har spelat i Norge i tre och ett halvt år. När jag lämnade Stabaek så lämnade jag Norge. Om det blir Skandinavien så blir det Sverige.

Publicerad 2012-01-14 kl 20:33

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto